İşte Cumhurbaşkanı Gül'ün son açıklaması

İşte Cumhurbaşkanı Gülün son açıklaması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, oy kullandıktan sonra bir basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya İlkokulu'nda oyunu kullandıktan sonra basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı olarak son kez gazetecilerin karşısına çıktığını vurgulayan Abdullah Gül, şöyle konuştu:

ADAYLIĞIM ENGELLENMEYE ÇALIŞILMIŞTI

TBMM'nin seçtiği son cumhurbaşkanı olarak, cumhurbaşkanı sıfatıyla son kez oyumuzu kullandık. Hatırlayacaksınız 7 sene önce cumhurbaşjkanlığı seçilme sürecimde yaşanan demokrasiye ve hukuka aykırı olaylar söz konusu olunca o zaman bir anayasa değişikliği yapma mecburiyeti hissetmiştik.

Artık bundan sonra halk oyuyla seçilsin kararına varmıştık. Daha sonraki referandumla halk tarafından bunun da böyle olması arzusu gösterilince değişiklikler gerçekleştirildi. Türkiye halk oylamasını cumhurbaşkanını seçecek.

TÜRKİYE KENDİ GÜNDEMİNE DÖNMELİ

Bunun Türkiye için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bütün arzum görüşüm ve tavsiyem cumhurbaşkanı olarak artık Türkiye'nin yarından itibaren gerçek gündemine dönmesi, demokrasi ve hukuk yolunda kendisini güçlendirerek yoluna devam etmesidir. Bir kez daha hepinize çok teşekkür ediyorum, bütün vatandaşlarıma da muhabbetlerimi sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir