İstanbul'da narko terör operasyonu: 26 gözaltı

İstanbulda narko terör operasyonu: 26 gözaltı
Polis, Sultangazi'ye şafak vakti helikopter destekli narko terör operasyonu düzenledi. Operasyonda, 10 silah ve çok sayıda mermi ele geçirilirken, 26 kişi de gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü sabah saatlerinde ortaklaşa dev bir operasyona imza attı. Sultangazi'de belirlenen adreslere şafak vakti baskın düzenlendi. 250 polisin katıldığı baskınlara Özel Harekat ve Çevik Kuvvet'in yanı sıra havadan helikopter destek verdi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı TOMA araçlarının da hazır bekletildiği operasyonda, DHKP-C üyesi olduğu öne sürülen 14 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda 4 tabanca, 4 pompalı tüfek ve çok sayıda mermi ile örgütsel doküman el geçirildi.

Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgede uyuşturucu satışı yapan 3 torbacıyı gözaltına aldı. Zehir tacirlerine ait baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek, 1 tabanca ve eroin olduğu değerlendirilen 100 gram uyuşturucu ele geçirildi.

Öte yandan aynı dakikalarda şüpheli şahıslara yönelik Genel Bilgi Taraması (GBT) taraması yapan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 kişiyi gözaltına aldı. Ancak, gözaltı sayısına yönelik kesin açıklama yapılmadı.
Terör Şube, Kaçakçılık Şube ve Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 17 zanlı sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilirken, 9 kişi de Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

TEM Şube'nin gözaltına aldığı M.G., V.P., E.T., R.Ö., S.Ö.,Ç.A.,T.İ., M.Y. ve adı öğrenilemeyen diğer şüphelilerin DHKP-C eylemlerinde ön saflarda yer alan kişiler olduğu öğrenildi. Gözaltı sayısının artması beklenirken zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş