İşsizliğin beli kırılacak

İşsizliğin beli kırılacak
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, İŞKUR aracılığıyla mesleksizlik sorununun yavaş yavaş tarihe karıştığını belirterek, "İşsizliğin belini kıracak çalışmalara imza atılıyor" dedi

 

Çalışma ve İş Kurumu Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçarslan'ı ziyaret eden AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, mesleki eğitim kurslarıyla vasıflı elemanların arttığına dikkati çekti. Demir, işsizliğin belini kıracak çalışmalara imza atıldığını belirtti.
 
Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz, AK Parti İlkadım Kadın Kolları Başkanı Neriman Pala, AK Parti İlkadım Gençlik Kolları Başkanı Selim Külekçi ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çalışma ve İş Kurumu Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçarslan'ı ziyaret etti. Kılıçarslan'dan kurumları hakkında bilgi alan Demir, özellikle mesleki eğitimle ilgili kursların önemine dikkati çekti. Demir, "Bir çok alanda kurslar açılıyor. İş arayan vatandaşlarımız bu kurslara başvurmalı. Bu kurslar vatandaşlara mesleki bilgi verirken, kayıtdışı istihdamın da önüne geçilmesinde fayda sağlıyor. İşverenler bu kurslar aracılığıyla eleman alınca kayıt altına alınarak işe yerleştiriliyor" dedi. 
 
İŞKUR’a kayıtlı her işsiz için artık bir 'İş ve Meslek Danışmanı' belirlendiğine de dikkati çeken Cemal Yılmaz Demir, "Bu danışmanlar, birebir ilgilendikleri işsiz vatandaşlardan mesleği olmayanları meslek edindirmeye yönlendirerek, kariyer planlamasını da vatandaşla birlikte yapıyor. İşsizlikle mücadelenin en önemli yapı taşlarından birisinin mesleksizlik olduğuna inanıyorum. Mesleki eğitimde atılacak adımlar, işsizliğin azaltılmasında hayati bir önem teşkil ediyor. Bu kapsamda İŞKUR aracılığıyla çok önemli adımlar atılıyor. Mesleksizlik sorunu yavaş yavaş tarihe karışıyor. AK Parti iktidarı olarak işsizliğin belini kıracak çalışmalara imza atıldığını atılmaya da devam edecek" diye konuştu. 
 
Çalışma ve İş Kurumu Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçarslan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 2012 yılı Ocak-Ağustos dönemi faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Kılıçarslan, "Söz konusu dönem içerisinde özel sektörden alınan açık iş talebi, özel sektöre yapılan işe yerleştirme, özel sektöre yapılan ziyaretler, danışmanlık ve iş görüşmesi, işgücü yetiştirme kursu, toplum yararına çalışma programı, girişimcilik programı, işbaşı eğitim programı, işsizlik sigortası ve başvuru programlarında 33 bin 349 kişiyi yararlandırdık. Aynı dönem içerisinde iş arayan sayısı 42 bin 354 olarak kayıtlarda yer alıyor. Samsun'da işsizliği en az seviyeye indirmek için çalışmalarımız hızla devam edecek" dedi. 
 
Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir