İsrail’de hava kuvvetlerinde görevli 161 yedek asker görevi bıraktı

İsrail’de hava kuvvetlerinde görevli 161 yedek asker görevi bıraktı
İsrail’de tartışmalı yargı reformuna tepki olarak İsrail Hava Kuvvetleri'nde kilit görevlerde bulunan 161 yedek asker görevi bırakırken, on binlerce kişi ise başta başkent Tel Aviv olmak üzere birçok kentte sokağa indi

İsrail’de tartışmalı yargı reformuna yönelik protestolar devam ederken, İsrail Hava Kuvvetleri'nde kilit görevlerde bulunan 161 yedek asker görevi bıraktı. Yedek askerler yayınladıkları mektupta, görevlerini tartışmalı yargı reformundaki önemli bir yasa tasarısının ilk okumasının meclisten geçmesi nedeniyle bıraktıklarını açıkladı. Mektupta, "Bu tasarıların nihai onayı resmi ve kısa bir süreçtir, ancak ülkenin özünü ve çehresini önemli ölçüde değiştirecek ve onu bir demokrasiden diktatörlüğe dönüştürecek” ifadeleri kullanılarak, "Bu nedenle, üzülerek, gönüllü çalışmamızın derhal sonlandırıldığını duyuruyoruz" denildi.

Yedek askerler arasında, hava kuvvetleri harekat karargahında personel olarak görev yapan iki tuğgeneral ve çok sayıda albay, yarbay, binbaşı, yüzbaşı, insansız hava aracı operatörü, istihbarat görevlileri yer alıyor.

Protestocular Netanyahu'nun konutuna yürüdü
Yargı reformu karşıtı yaklaşık bin kişi, Kudüs’te bulunan Başbakan Benjamin Netanyahu'nun konutuna yürüdü. Protestocular ellerinde İsrail bayrakları taşıyarak, sık sık demokrasi yanlısı sloganlar attı. Polis, bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Ayalon Otoyolu bir kez daha kapatıldı
Başkent Tel Aviv’de ise sokağa çıkan protestocular, Ayalon Otoyolunu trafiğe kapatarak, ateş yaktı. Polis göstericiler göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etti. Polis müdahalesinde çok sayıda göstericinin yaralandığı ifade edildi.

- İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir