İsrail, Gazze’yi vururken, halkını atılan roketlere karşı mobil uygulama ile bilgilendiriyor

İsrail, Gazze’yi vururken, halkını atılan roketlere karşı mobil uygulama ile bilgilendiriyor
İsrail, Gazze’deki sivilleri elektriksiz ve susuz bırakarak bombalarken, kendi halkını en üst teknolojili mobil uygulamayla korumaya çalışıyor.

İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarına acımasızca devam ederken kendi halkını da İsrail’e atılan roketlere karşı önceden bilgilendiriyor. İsrail'deki siviller, atılan roketlere karşı mobil uyarılar alırken Gazze'deki siviller ise internetin ve elektriğin bile olmadığı bir ortamda dünyanın gözü önünde çaresizce hayatta kalmaya çalışıyor. Sınırın Gazze tarafı karanlığa gömülü şekilde hayatta kalmaya çalışırken İsrail’de ise siviller havadan gelecek roketleri erken uyarı sistemleriyle görebiliyor.

İsrail’in 2014 yılında geliştirdiği Tzofar adlı erken uyarı sistemi şu sıralar İsrail halkın en güvendiği mobil uygulama olarak tercih ediliyor. Mobil uygulama sivillere İsrail’e atılan roketleri erken uyarı bildirimleriyle haber veriyor. Sirenlerin çalmasından 20 saniye önce uygulama gerçek zamanlı haritalandırma ile roketin düşeceği bölgeyi önceden belirtiyor.

Kırmızı alarm sivilleri önceden bilgilendiriyor

Başkent Tel Aviv’de halk tarafından kullanımı oldukça yaygın olan Tzofar ismindeki kırmızı alarm uygulamasının en belirgin özelliği ise gerçek zamanlı uyarıları bir harita üzerinde görüntüleme imkanı sunması. İsrail’e doğru bir roket ateşlendiği an uygulama kırmızıya dönüyor ve telefonda bildirim sesleriyle roketin düşeceği konumların isimleri ekrana düşüyor. Gelen bildirimler açıldığında ise roketin düşeceği konumlar haritada işaretleniyor. 7 Ekim’den bu yana ise uygulamayı kullanan kişi sayısının 2 milyonu aştığı belirtiliyor.

İHA

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir