İsrail 3 yıl sonra özür diledi tazminat ödemeyi kabul etti

İsrail 3 yıl sonra özür diledi tazminat ödemeyi kabul etti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Mavi Marmara gemisine yapılan baskından ötürü Netenyahu'nun Türkiye’den özür diledi...

 

ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi.

 

Erdoğan-Netenyahu görüşmesinde, Mavi Marmara gemisine yapılan baskından ötürü İsrail Başbakanı’nın Türkiye’den özür dilediği iddia edildi. Erdoğan’ın da özrü kabul ettiği ileri sürüldü. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, Mavi Marmara baskını kurbanlarının ailelerine tazminat ödemeyi kabul ettiği de belirtildi.

Başbakanlık kaynakları, İsrail Başbakanı Netenyahu'nun, Başbakan Erdoğan'dan özür dilediğini doğruladı.

OBAMA AÇIKLADI

Obama açıklamasında, "Umarım, Erdoğan-Netanyahu görüşmesi ilişkileri derinleştiriyor" dedi.

İsrail'deki üç günlük resmi ziyaretini tamamlayarak Ürdün'e geçen ABD Başkanı Barack Obama'dan "son dakika" bombası geldi.

ABD Başkanı Obama, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti.

ABD'nin Türkiye ve İsrail ilişkilerine verdiği önemin altını çizen Obama, "Bölgesel barış ve güvenlik açısından Türkiye-İsrail arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesine büyük önem veriyoruz" dedi.

EN SON TEMAS VAN DEPREMİNDE

Mavi Marmara saldırısında 9 Türk'ün öldürülmesinin ardından Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik ilişkiler donma noktasına gelmişti.

Başbakan Erdoğan ile İsrail Başbakanı Netanyahu arasında en son 2011'deki Van depreminde bir telefon görüşmesi gerçekleşmişti.

Van depreminde Erdoğan'ı arayan Netanyahu, geçmiş olsun dileğinde bulunmuş ve yardım teklifinde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir