İşkur’dan Çarşamba TSO’ya ziyaret….

İşkur’dan Çarşamba TSO’ya ziyaret….
İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, Müdür Yardımcısı Ayhan Keleş ve Uzman Rıfat Yıldız Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli’yi makamında ziyaret ederek, İŞKUR’un işveren destekleriyle ilgili bilgiler verdi.

 

Ziyarette bir konuşma yapan İŞKUR Müdürü Kılıçaslan “İŞKUR olarak, iş ve işçi bulma faaliyetlerimiz dışında, işverenlerimize vermiş olduğumuz çok önemli destekler de bulunmaktadır. Bu kapsamda en az 2 işçi çalıştıran işverene, 3’üncü işçiyi de alması durumunda, 3’üncü işçinin 6 ay boyunca günlük 25TL (aylık 650 TL)  maaşı ve SGK’sı, İŞKUR tarafından ödenmek suretiyle, destek verilmektedir. 6 ay sonunda alınan elemanların, işverence istihdamına devam edilmesi durumda, işverenler 6111 sayılı torba yasa ile işveren primi desteğinden yararlanacaklardır. Bu da işçinin çalıştığı süre boyunca, SGK priminin 2/3 oranında indirimi demektir.

Bu destekten yararlanabilmek için,  işçinin en az 16 yaşından gün almış ve işveren ile 1’inci dereceden yakını olmaması gerekmekte, işverenin ise son 3 ay boyunca çalışan sayısı en az 2 işçi olmalıdır. İşçi seçimi ise işveren tarafından yapılacaktır. Bu desteğin Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık İlçelerinde ki işverenlere tanıtılması noktasında, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteklerini bekliyoruz ” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli de yaptığı konuşmasında, “Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman üyelerimize en iyi hizmetleri verebilmenin gayreti içerisinde olduk. İŞKUR’un vermiş olduğu destek, bu manada çok önemli. Biz bu desteğin tanıtılması konusunda Oda olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Başkan Kefeli, ziyaret sonrasında, 17 Ekim Çarşamba günü Belediye Meydanında İŞKUR ve Çarşamba TSO işbirliğiyle tanıtım çalışması yapılacağını da ifade etti.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber