İşkur 7 Bin 500 Kişiye Eğitim Verecek

İşkur 7 Bin 500 Kişiye Eğitim Verecek
İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, "2014 yılında toplam 52 mesleğin bulunduğu 4 bin kişiye yönelik yaklaşık 200 programda iş gücü yetiştirme kursu ve yine aynı mesleklerde 3 bin 500 kişiye de işbaşı eğitim programı açılması planlanmaktadır” dedi.

İŞKUR İl Müdürlüğü'nün 2013-2014 yılları eğitim faaliyetleri konusunda açıklamalarda bulunan Hasan Kılıçaslan, “Ülkemiz ve ilimizde en büyük sorunların başında gelen işsizliğin nedenleri incelendiğinde genel olarak çok dikkat çekmese bile esasında en büyük sebebin 'mesleksizlik' olduğu görülmektedir. Bundan dolayı İl Müdürlüğümüz olarak mesleksizlik sorununun çözümüne yönelik çalışmalar yapılmakta ve eğitimle mesleksizliği en aza indirebilmek için iş gücü yetiştirme kursları, işbaşı eğitim ve girişimcilik programları düzenlenmektedir. 2013 yılı içerisinde bu çalışmalara yönelik olarak 2 bin 804 kişi iş gücü yetiştirme kurslarından, 2 bin 159 kişi işbaşı eğitim ve 525 kişi ise girişimcilik programlarından faydalanmış, toplamda ise eğitim programlarından 5 bin 488 kişi yararlanarak 15 milyon 223 bin 420 liralık bir kaynak kullanılmıştır” diye konuştu.

Samsun’da 2014 yılında yapılması hedeflenen çalışmalar hakkında bilgi veren İl Müdürü Hasan Kılıçarslan, “2014 yılı için ise mesleksizliğin önüne geçebilmek amacıyla ilimiz iş gücü piyasası profili de göz önünde bulundurularak ağırlıklı olarak içerisinde konfeksiyon işçisi, çağrı merkezi görevlisi, servis eleman yardımcısı (garsonluk), satış elemanı, aşçı yardımcısı, kasiyer, muhasebe yardımcı elemanı, kaynakçı, sürü yönetim elemanı gibi toplam 52 mesleğin bulunduğu 4 bin kişiye yönelik yaklaşık 200 programda iş gücü yetiştirme kursu ve yine aynı mesleklerde 3 bin 500 kişiye de işbaşı eğitim programı açılması planlanmaktadır. Bu kapsamda 2014 yılı Ocak, Şubat ve Mart ayları içerisinde aralarından özellikle çağrı merkezi görevlisi, konfeksiyon işçisi, garsonluk, kasiyerlik, aşçı yardımcısı ve satış görevlisi gibi mesleklerin yoğunlukta olduğu 21 farklı meslekte bin 375 kişinin katılımı ile 66 adet iş gücü yetiştirme kursu düzenlenmiş ayrıca 140 kişiye yönelik olarak da aşçı yardımcısı, kat görevlisi, reyon görevlisi, aşçı yardımcısı ve CNC torna tezgah operatörü mesleklerinde iş gücü yetiştirme kurslarının açılması bu ay içerisinde başlatılmak üzere planlanmıştır. Bununla birlikte işbaşı eğitim programları kapsamında da özellikle satış elemanı, metal levha işçisi, muhasebe, yönetici sekreteri, konfeksiyon işçisi, büro memuru, mobilya imalat işçisi, hasta ve yaşlı bakım elemanı, çocuk gelişim elemanı ve garson meslekleri başta olmak üzere toplam 559 kişiye mesleki eğitim verilerek aynı zamanda iş yeri koşullarına adaptasyonları da sağlanmıştır. Bundan sonraki dönemde de yıl sonuna kadar belirlenen eğitim planı ve iş gücü piyasası ihtiyaçları çerçevesinde eğitim programları düzenlenmeye artan bir ivme ile devam edilecektir. Ayrıca doğru işe doğru mesleki bilgiye sahip iş arayanları yönlendirmek için ‘Samsun Eğitim’ projesi devam etmektedir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir