İsim belirlendi mi?

İsim belirlendi mi?
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çatı aday arayışları kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu TBMM’deki makamında ziyaret etti

TBMM’de gerçekleşen ziyaret basına kapalı olarak gerçekleşirken, Kılıçdaroğlu, Bahçeli’yi makam odasının girişinde karşıladı. Yaklaşık 40 dakika süren görüşme sonrasında birlikte gazetecilere açıklama yapan liderler, görüşmenin olumlu geçtiği mesajını verdi. İsimlerden ziyade prensiplerin görüşüldüğünü belirten Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı meselesini bir siyasi krize sürüklemeden, halkımızın iradesi ile seçilmesine fırsat verebilecek değerlendirmelerde bulunarak, olumlu ve olgun bir görüşme olduğu kanaatindeyiz. Süreç devam etmektedir, bu süreci iki siyasi kurum da yakından takip ediyor. Gelişmeler içinde tekrar görüşmeler gerekiyorsa bu devam edecektir. Netice itibarıyla inşallah Cumhurbaşkanlığı meselesi Türkiye’de çözüme kavuşmuş olacak. Hiçbir isim telaffuz edilmedi, MHP olarak isimlerden ziyade prensipler üzerinde durduğumuz herkes tarafından bilinmektedir. Ben umutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Görüşmede genel ilkeler üzerinde durulduğunu belirten Kılıçdaroğlu ise, “Son derece verimli ve yararlı bir görüşme oldu. Sayın Genel Başkan ve arkadaşları ile beraber güzel bir görüşme yaptık. Cumhurbaşkanlığı sürecini, yasayı değerlendirdik, nasıl bir Cumhurbaşkanı olmalıdır bu profil üzerinde durduk, herhangi bir isim tartışma konusu ya da görüşme konusu olmadı. Genel ilkeler üzerinde duruldu. Bundan sonraki süreçte zaman zaman bir araya gelme konusunda bir anlamda mutabakat sağladık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir