IŞİD Türk şoförleri rehin aldı

IŞİD Türk şoförleri rehin aldı
İskenderun’dan Musul’un Geyara ilçesindeki termik santrale motorin taşıyan 30 kadar Türk işçi termik santrale baskın düzenleyen IŞİD militanları tarafından rehin alındı.

İsmini vermek istemeyen bir kamyon şoförü İHA’ya telefonla yaptığı açıklamada İskenderun’dan Musul’un Geyara ilçesine yaptıkları motorin sevkiyatı sonrası bugün sabah saatlerinde termik santrale baskın olduğunu ve orada rehin alındıklarını belirtti. Türk şoför açıklamasında, “İskenderun’dan Musul’a motorin taşıyorduk. Sabah enerji santraline geldik ve saat 08.00’de baskın yaptılar. Hepimizi bir araya topladılar. 6-7 kişiydiler. 10 şoför arkadaşı ve 2 aracı aldılar. Götürülen 10 arkadaşımızın nerede olduğunu bilmiyoruz” dedi.

Rehin alan IŞİD militanları hakkında da bilgi veren şoför, “Silahlı ve yüzü kapalı kişiler hepimizi bir yere topladı ve telefon ile pasaportlarımızı aldı. 10 kişiyi araca toplayıp götürdüler. Arapça konuşuyorlardı. Üzerlerinde resmi askeri üniformaya benzeyen bir kıyafet vardı ve bize hiçbir şey söylemediler. Ellerinde uzun namlulu silahlar vardı” dedi.

Silahlı militanların 10 arkadaşlarını aldıktan sonra binadan ayrıldığını ifade eden şoför buna rağmen birçok militanın dışarıda nöbet tuttuğunu belirterek, “Biz aşağı yukarı 31 şoförüz ve 20 kişi içeride rehiniz. Bir arkadaşımız dışarıda çok sayıda silahlı kişi olduğunu söyledi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir