'İŞE KATIL, HAYATA ATIL' PROJESİ SAMSUN’DA

İŞE KATIL, HAYATA ATIL PROJESİ SAMSUN’DA
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Garanti Bankası'nın desteğiyle hayata geçirilen ve engelli bireylerin iş yaşamına katılımını arttırmayı hedefleyen “İşe Katıl Hayata Atıl” projesi Samsun'da da uygulanmaya başlandı.

Ankara, Sakarya, Gaziantep, İstanbul ve Samsun olmak üzere beş pilot ilde uygulamaya konulan proje için Samsun'da 5 iş koçu görev aldı. Proje kapsamında, mesleki eğitim almamış engelli bireylere, yetkinliklerine ve geliştirilebilir özelliklerine uygun mesleki beceriler kazandırılması hedefleniyor.
Proje hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, “Türkiye'de ilk kez uygulanan ‘destekli istihdam’ modelinde, engelli bireylere özelliğine, becerilerine ve tercihine göre iş seçmesi, iş ortamına ve sosyal hayata uyumu gibi konularda katkıda bulunuluyor. 5 ilde toplam 300 engelli birey, 60 profesyonel iş koçunun rehberliğinde uygun işlere yerleştirilecek. İşveren ile engelli çalışanların talepleri doğrultusunda isabetli kararların alınması ve uygulanması proje kapsamında önemli rolü üstlenen iş koçları tarafından yapılıyor. İş koçları bu sorumluluğu proje kapsamında farklı konuları kapsayan eğitim süreci ile destekleyerek yerine getiriyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz