İŞÇİNİN EMEĞİNE VE ALINTERİNE SAYGI DUYMAK GEREKİR

İŞÇİNİN EMEĞİNE VE ALINTERİNE SAYGI DUYMAK GEREKİR
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde iflas eden ve konkordato ilan edilen kurumlarla ilgili yapmış olduğu konuşmada, işçinin emeğine ve alınterine saygı duymak gerektiğini vurguladı.

Son yıllarda ülkemizde yaşanan ekonomik krizle, asırlık birçok şirketi iflasa ya da konkordatoya sürüklendiğine işaret eden İYİ Parti Samsun Milletvekili Yaşar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Konkordato İlan Eden Şirket Sayısı Artmaktadır

İYİ Parti Samsun Milletvekili Yaşar, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin verilerine göre 2018 yılında 12 bin 564 şirket, 2019 yılında 13 bin 197 olmak üzere son iki yılda 25 bin 761 şirket kapanmıştır. Yine Ticari Sicil Gazetesinin verilerine göre, 2018 de bin 94, 2019 da 899 olmak üzere konkordatoya başvuran şirket sayısı da bin 993 olmuştur. Türkiye’nin tanınmış ve büyük firmaları bir bir konkordato ilan etmektedir. Bu şirketlerin yüzde 95 gibi büyük bir kısmı da tekrar faaliyetlerine devam edememektedir. 2018'in en büyük 500 firması arasında 103'üncü sırada olan Atlas Global’de, 2019 ve 2020 yılında yaklaşık 18 milyon 838 bin 393 liralık personel maaşı ve tazminatları ödenmemiştir. Burada işçinin hakkı vardır, emeği vardır, alın teri vardır. Mağduriyetler önlenmelidir." dedi

Kıdem Tazminatı Garanti Altına Alınmalıdır

Milletvekili Yaşar, "İşçilerin kıdem tazminatlarının iş verenlerin "İşsizlik Fonu" adı altında ödenen primlerden karşılanması gerekmektedir. Kıdem tazminatlarını, ihbar tazminatlarını, çalışamayanların alamadıkları maaşlarını devletin bir şekilde garanti altına alması lazım, çalışanların hak ve hukukunu koruması lazım." diye konuştu

Köy-Tür

Yaşar, sözlerine şu şekilde devam etti. "Köytür, yaklaşık 5 bin nüfusa hitap eden bir hinterlant üzerinde çalışma yapmaktadır. Bu firmamız da konkordato masasında. Bu işletmelerin her biri çok zor şartlarda kurulmakta ve faaliyetlerine devam edememektedirler. Bu durumda, hükümetin yapması gereken İşsizlik Fonunda toplanan paranın,işçi için emekçi için harcanmasıdır. Kıdem tazminatlarına ve ihbar tazminatlarına yönelik bir çalışmanın muhakkak yapılması gereklidir. Ülkenin bu kadar önemli bir sorun karşısında parlamentonun üzerine düşen görevi yerine getirmesi gereklidir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir