İşçi Parasını alamayınca...

İşçi Parasını alamayınca...
Çarşamba ilçesinde Polis Lojmanlarının dış cephe tadilatında çalışan işçilerden biri, müteahhitten paralarını alamadıklarını iddia ederek çatıya çıkarak intihar etmek istedi. İşçiyi İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Yaşar Erkurt ikna ederek çatıdan indirdi.

Olay, 14.45 sıralarında Çarşamba ilçesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Polis Lojmanlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Polis Lojmanlarının tadilatında çalışan işçiler, iş bitimi nedeni ile müteahhit firma sahibi A.A.’dan yaptıkları işin ücretini istediklerini ancak kendilerini tehdit ederek paralarını vermediklerini iddia ettiler. Paralarını alamayan işçilerden Abdurrahman Akgöz isimli işçi lojman binasının çatısına çıkarak parasını almak için müteahhit gelene kadar inmeyeceğini, aksi takdirde intihar edeceğini açıkladı. İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Yaşar Erkurt'un olay yerine gelmesi ile birlikte önce tadilat işini yapan Müteahhit A.A.'yı telefonla arayarak ödeme konusunda bilgi alışverişinde bulundu. İşçilerden Turgay Şahin ile de müteahhidi görüştüren Müdür Erkurt, daha sonra çatıya çıkarak diğer işçiyi ikna etmeye çalıştı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin müteahhitten paranın ödeneceği sözünü alması üzerine Abdurrahman Akgöz ikna edilerek çatıdan indirildi. Çatıdan indirilen işçi ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Olayla ilgili olarak çatıya çıkarak intihar etmek isteyen işçinin arkadaşlarından Avni Kul (45), "Emniyet Müdürlüğü’nün tüm işlerini bu adam yapıyor. Aynı müteahhit Samsun Emniyet Müdürlüğü işlerini de yapmış. Bu inşaatta ise bizden önce 3 ekip gelip çalışmış, parasını alamayınca onlar da eylem yapmak istemişler ama karşı taraf güçlü olduğu için hiç bir şey yapamadan bırakıp gitmişler. Biz de geldik işi bitirdik, telefon açtık paramızı istedik. Müteahhit ‘gelmiyorum, paranızı vermiyorum’ dedi. Herkesin çoluğu, çocuğu var. Burada tam 7 kişiyiz çalışan ve hiç birimizin sigorta girişi de yok, iş emniyeti de yok. Paramızı istediğimiz de bizi tehdit ediyor. Arkadaşımız da parasını alamadığı için müteahhit gelip paramızı ödeyene kadar ya inmeyeceğini ya da gelmediği takdirde intihar edeceğini belirterek çatıya çıktı" ifadelerini kullandı.

HABER-FOTO: NURİ ŞEKER

20151007_150034_3.jpgimg_9756.jpgimg_9778.jpgimg_9800.jpgimg_9864.jpgimg_9903.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber