İŞARET DİLİYLE İSTİKLAL MARŞI

İŞARET DİLİYLE İSTİKLAL MARŞI
Kursiyerler İstiklal Marşı’nı Sinop'a hakim tepede işaret diliyle söyledi.

Sinop Halk Eğitim Merkezi bünyesinde verilen İşaret Dili Kursu’na katılan kursiyerler, yıl sonu etkinliğinde yapacakları sunumun provasını Sinop’un seyir tepesi olan Şahin Tepesi’nde yaptı. Eşsiz Sinop manzarası önünde İstiklal Marşı’nı işaret diliyle seslendiren kursiyerler muhteşem bir görüntü oluşturdu. 
İşaret Dili Öğretmeni Ayfer Özayrancı koordinesinde eğitimlerine devam eden Sinop Halk Eğitim Merkezi işaret dili eğitimi kursiyerleri, 3 ay boyunca devam eden eğitimlerini düzenlenecek olan yıl sonu etkinliğinde alacakları sertifikaları ile tamamlayacak. Yıl sonu etkinliği için özel bir program hazırlayan kursiyerler, kursta aldıkları eğitimleri işaret dili ile seslendirecekleri İstiklal Marşı ile sunacaklar. Bu özel gün için çalışmalarına devam eden Sinop Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili Eğitimi kursiyerleri, son provalarını eşsiz Sinop manzarasına sahip Şahin Tepesi’nde yaptı. Burada eğitmenleri Ayfer Özayrancı eşliğinde işaret dili ile İstiklal Marşı’nı seslendiren kursiyerler, o an orada bulunanlardan da büyük beğeni topladı. 
Toplumda duymayan ve konuşamayan insanlarla iletişim kurmanın oldukça önemli olduğunu söyleyen Sinop Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili Öğretmeni Ayfer Özayrancı, verilen kurslarla işitme engelli vatandaşların dünyasına girebilmeyi, onların eli, kulağı, dili olabilmeyi amaçladıklarını belirtti. Özayrancı “Kursumuz Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarımızdan bir tanesi. 28 Mart tarihinde başlayan kursumuz 15 Haziran tarihinde sona erecek. 28 kursiyerimiz ile devam ettiğimiz eğitimlerimizi yıl sonu öğretim şenliği adı altında düzenlenecek olan etkinlikle noktalayacağız ve kursiyerlerimize belgelerini vereceğiz. Tabi bu anlamlı etkinlikte anlamlı bir gösteri sunmamız gerekir diye düşündük ve kursiyerlerimizle birlikte İstiklal Marşımızı işaret dili ile okuma kararı aldık. Bugün de bunun provasını yapmak için eşsiz manzaraya sahip bu mekanı tercih ettik. Gerçekten prova olmasına karşın arkadaşlarımız oldukça başarılı bir şekilde İstiklal Marşımızı işaret diliyle sessiz ama yüreklere işler bir şekilde icra ettiler. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yıl sonu sergimizde de katılımcılarımıza işaret dili kursunda neler yapılıyor, ne gibi eğitimler veriliyor bunları göstermeye çalışacağız” dedi.
İşaret dili kurslarına katılan kursiyerlerin ayrı bir iletişim yolunu öğrenmelerinin dışında meslek hayatlarına da fayda sağlayacak bir kapıyı araladıklarını belirten Sinop Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili Öğretmeni Ayfer Özayrancı, tüm vatandaşları bu kurslara katılmaya davet etti. Özayrancı “Kursiyer arkadaşlarımız 3 ay gibi kısa bir sürede, aldıkları eğitimlerle herhangi bir işitme engelli vatandaşımızla rahatlıkla iletişim kurabilecekleri bir düzeye ulaşabiliyorlar. Biz işaret dili temel eğitimini veriyoruz ve kurs bitiminde kursiyerlerimize sertifika veriyoruz. Bunun sonrasında dileyen arkadaşlarımız alacakları üst düzey eğitimler sonucunda elde edecekleri tercümanlık sertifikaları ile de meslek hayatlarına katkıda bulunabiliyorlar. Bu anlamda bu kurs dönemini kaçıran vatandaşlarımızı yeni dönemlerde kayıt yaptırmak üzere halk eğitim merkezimize beklediğimizi de belirtmek istiyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz