İŞ-KUR’un hedefi 500 bin

İŞ-KUR’un hedefi 500 bin
İŞKUR şimdi de istihdam fuarı ve kariyer günleri düzenlemeye hazırlanıyor. Kurum, bu etkinlikler ve yeni istihdam stratejisiyle 500 bin kişiyi iş sahibi yapma hedefinde...

 

İşsiz milyonlarca gencin umut kapısı olan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) istihdam hizmetleriniçeşitlendirirken, işe yerleştirmede aktif bir rol üstleniyor. Kurum, her yıl en az 500 bin açık iş ilanıyla beyaz ve mavi yakalılara iş kapısı aralayacak. Bu kapsamda, başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere birçok ilde istihdam fuarı ve kariyer günleri düzenlenecek.

Sigortalı sayısı artıyor İşgücü

piyasasına ilişkin alınan kararlar ve uygulamalar neticesinde Türkiye ekonomisi önemli orandaistihdam artışı sağladı. Kayıtdışı istihdam yüzde 37'lere gerilerken sigortalı sayısı 18 milyona ulaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da uzun süredir tartışılan Ulusal İstihdam Stratejisikonusunda çalışmalarını hızlandırdı. İŞKUR da bu gelişmeleri dikkate alarak hedef ve amaçlarını güncelledi. Kurumun 2011 Yılı Faaliyet Raporu'nda, işgücü piyasasını canlandıracak hedeflerin yanı sıra İstihdam Stratejisi'ne ilişkin öneriler de yer aldı. İşgücü piyasasında atılacak köklü adımlar şöyle sıralanıyor: İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere büyükşehir belediyesi olan illerde istihdam fuarı ve kariyer günleri düzenlenecek. Özel sektörden alınan işlerin sayısı her yıl, bir önceki yıla göre yüzde 25 artırılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel