İŞ-KUR Çarşamba’ da İşsizler için stand açtı

İŞ-KUR Çarşamba’ da İşsizler için stand açtı
Samsun Çalışma İş Kurumu il Müdürlüğü (İŞ-KUR) Çarşamba’da Tarihi Köprü üzerine açtığı stantla İş-Kur faaliyetleri konusunda vatandaşlara bilgilendirme yaptı. İş isteyenleri kaydederek mevcut işlere yönlendirme çalışması başlattı

 

Samsun Çalışma İş Kurumu il Müdürlüğü (İŞ-KUR) Çarşamba’da Tarihi Köprü üzerine açtığı stantla İş-Kur faaliyetleri konusunda vatandaşlara bilgilendirme yaparak vatandaşlara birebir hizmet verdi. Çalışma ile ilgili yapılan açıklamada İŞ-KUR İstatistikçilerinden Rıfat Yıldız, “Samsun Çalışma İş Kurumu il Müdürlüğü hizmetlerini daha iyi yürütebilmesi için başlattığımız bir faaliyet. Bu faaliyetimize Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ve Belediye Başkanlığı ortaklığında gerçekleştiriyoruz. İki grup halinde ekiple hizmet veriyoruz. Bir grup çalışan arkadaşımız ilçede 20 SGK işçisi olan firmaları bilgilendiriyor burada ki ikinci grup arkadaşlarımız ise işsiz olduklarını beyan eden vatandaşlarımızın İŞ-KUR’ a ilk müracaatlarını alıyoruz. Bir de kayıtlı olan ancak bilgileri güncel olmayanların bilgilerini güncelleyerek istedikleri veya eğer meslekleri var ise mesleklerine göre iş arayan firmalara yönlendiriyoruz. Yok hiçbir mesleği yok ise bazı işyerlerine yönlendirerek kendilerine İŞKUR dan SGK ve 9 ay boyunca 600 TL. kurs ücreti adı altında halk arasında ki deyimi ile maaş veriyoruz” diyerek devam etti.

Yıldız açıklamasında “ Çarşamba’da ki bu çalışmanın ilk olduğunu belirten yetkili, merkez ilçelerimizde yani büyük ilçelerimiz bu çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızı perşembe günü Terme’de daha sora Bafra, Havza olmak üzere dört ana ilçeler de uyguladığımız bir faaliyet olup stantlarımızda  örümcek ağlarımız ve tüm olanaklarımızla çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu noktada ilk olarak Çarşamba’ da bu gün başlattığımız bu çalışmada yeni iş danışmanı olmak üzere toplam 12 kişi hizmet veriyoruz diyerek devam etti. 

Çarşamba Belediyesi 15 kişi, Çarşamba Kaymakamlığı şu an 17 kişi. Toplam sadece Çarşamba’da geçici maksimum 9 aylık olmak üzere bizim desteğimiz ile iş imkanı buldu ve hizmet veriyor diyen Yıldız, “Çarşamba içerisinde bir çok firmaya girişimcilik destekleriyle faaliyetlerimiz devam ediyor. Bunu biraz daha yerele yaymamız gerekiyor. Vatandaşa tanıtmak için bu hizmete başladık. Devamlı iş anlamında şu an Çarşamba’ya gelirken 10 - 12 tane talebi yönlendiriyoruz. Diğer arkadaşlarda ziyaretlerden dönünce talepleri bizlere verecek Çarşamba’dan gelen arzı bu taleple buluşturmak amacımız. Bu gün öğle saatlerine kadar yaklaşık 150 talep aldık ve hemen buradan İŞ-KUR sistemine kayıt ederek gerekli inceleme ve yönlendirme çalışmalarını başlattık. Bunlara ek olarak İŞ-KUR bünyesinde İş başı Eğitim programımız var. Geriye dönük SGK çalışan personellerinin 3 aylık hizmet dökümünü getiren firma, ki bunlarda sayı en az 5 idi şimdi bu sayıyı 2 ye indirdik, o firmaya bir tane stajer verme hakkımız var. Maksimum altı ay süreyle söylemiş olduğumuz gibi o firma adına İŞ-KUR olarak SGK ve 650 lira maaşını biz karşılıyoruz. Kısacası firmalara İŞ-KUR olarak Onda biri oranında destek vermiş oluyoruz. Çarşamba’da çok büyük firmalarımız da bu tip çalışanlarımız var. 10 da 1 anlamında yani 100 kişi çalıştırıyorsa bir firma 10 kişi bizden alabiliyorlar. Bu uygulamadan firmalar 6 ay boyunca hiç sigorta ödemiyor .Buna ilave olarak eğer bu kurslarını bitiren işçileri işe devamlı olarak alan firmalara ise 2015 yılına kadar yani 2 buçuk yıl boyunca maaşını kendileri veriyor SGK primlerini ise İŞ-KUR dan ödeme kolaylığını sunuyoruz. Bu yasadan yaş sınırında ise yeni aldığı eleman bayansa hiç yaş sınırı yok, erkek ise 29 yaşına kadar yaş sınırı bulunuyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

is-kur-istatistikcilerinden-rifat-yildiz,-“-(2).jpg

Haber-Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber