Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Irmaklı Derebeyinin hikayeleri:2

Irmaklı Derebeyinin hikayeleri:2

Son zamanlarda duyduğum bu hikaye ne kadar gerçek bilemiyorum ama hoşuma gitti ve inanın ileri de kitaplaştırabilirim. İnşallah nasip olur...

İlk bölüm de dedim ya!. Hikayemiz M.Ö.' den önce kurulan Irmaklı Derebeyliğinde işler karışmaya mı başlamış?, Irmaklı Derebeyi kimlerle hangi bölgeler için sözleşme yapmış?, Seferli Emiri, neden Irmaklı Derebeyinin lafından çıkamıyormuş?

Ama önce başka yerden kaldığımız hikayemize devam edelim.M.Ö. den önce başlayan hikayemizde 2. bölümle devam edelim:

Irmaklı Derebeyi, bu olaylardan sonra önümde hiç bir engel kalmadı edası ve gururu ile Derebeyi kanunlarını işletmeye son hız sürdürürken, korku imparatorluğu kendini iyiden iyiye hissettirmeye başlamış.

Irmaklı Derebeyi ,artık her yol mubah diyerek İmparator'un devlet kanunlarını göstermelik yürütürken, derebeyi kanunları için imparatorun   kanun uygulayıcıları da Irmaklı Derebeyi'nin tüm istek ve arzuları uygulanmaya başlama eğilimi ile ikilem arasında kalmışlar.

Bu noktada derebeyliği yönetimine döndüğümüzde ise Irmaklı Derebeyi, yolunda ilerleyebilmek için Kral'ın sağ kolu Demir Ambarcısını yanına almayı uygun görmüş. Derebeyliğin mali hizmetlerine yakın olan Hazinedarcı yardımcısını olaya sokmuş ve Demir Ambarcısı ile işbirliğini güçlendirmek ve Derebeyliğini düşmanlarına karşı güçlendirmek için demir surlarla koruma duvarı ördürmek istediğini bu nedenle de Kral' a özel kapı açarak yeni bir sur oluşturmak isteğini iletmiş.

Demirci Ambarcısı bu haberi duyar duymaz konuyu Kral'ı öğrenir öğrenmez Irmaklı Derebeyinin çukur tepe bölgesinde buluşarak geçmişte ki tüm kavgaların unutulması üzerinde sözleşmişler. Hemen akabinde Kral kendine yakın uç şövalyelerini dahi gözden çıkartma sözünü vermiş. Bu vesile ile acil oalrak ilk önce Derebeyinin doğusunda ki güçlü şövalyelerden Yukarı Kartel pınarı Şövalyesini saf dışı bırakmış. Bunun üzerine Irmaklı Derebeyi verdiği tüm işleri uygulamaya fütursuzca başlamış. Irmaklı Derebeyi sözleşmeden sonra gözden çıkartılan tüm isimleri yok etme çalışmalarını  hızlı şekilde başlatmışlar.

Bu uygulamalarla birlikte Irmaklı Derebeyi derebeyliğinde artık hiç bir şekilde yatırım, hizmet yapmıyor aksinme halkına zulüm ederek ağır vergilerle, kapatmalarla, ve istediğini, verdiği kararları kabul etmeyip diklenenlerle uğraşmaya ve yok etmeye başlamışlar. Halk zulüm altında kıvranmaya ve bir kurtarıcının gelmesini ya da Kral'ın da üstünde gözleri dört göz edip İmparatora dertlerini iletmeye yırtınmaya başlamışlar.

Bu süreçte Irmaklı Derebeyi öyle bir gelir yolu sağlamış ki; Her yol kendisine çıkarken, ülkenin yani derebeyliğinde ki tüm işlerin gelirleri, vergileri kendinden yukarıya gitmemeye başlamış. O ne kadar isterse o kadarı Kral ve İmparatoruna gönderilmeye başlanmış. İmparatora ise savunmasında halkın gelirinin tükendiğini ve halkın yorgun, isteksiz ve artık eskisi gibi çalışmadığını şikayet ederek kendisine karşı ayaklanmaya hazırlandıklarını belirterek onu da yanlış kararlara yönelmesini sağlamış. Bunu direk İmparatora yapamayan Irmaklı Derebeyi yeri geldiğinde Kral aracılığı ile yeri geldiğin de ise İmparatorun yanı başında ki beyler beylerine ulaşarak yaparmış.,

Bu sayede Irmaklı Derebeyi, Seferli Emiri, Kral, Demirci Ambarcısı mallarına mal, kazançlarına kazanç katmışlar.

Yakınları dışında İmparatorun beyler beylerine de ara sıra pay hisse yollayarak onları da mesut ediyormuş. Ve hemen hepsi de karun kadar zenginleşmeye başlamışlar.

Bu arada Irmaklı Derebeyi derebeyliğinin etrafına Demirci Ambarcısına ördürdüğü demir surları ile istediğini yapıyor görüntüsü verse de halk korkuyor o ise kendini hem derebeyinden hem de imparatora daha yaklaştırmak yeniden gerçek gücü eline almak için kıvranmaya başlamış.

Hikayenin kalanına yarın ya da haftaya devam edeceğiz.

Ama bu Irmaklı Derebeyinin yaptıkları ve yapmaya her an meyilli çalışmaları halkı daha da korkutmaya ve korkudan tedirginlik yaşayarak her an canlarını kaybedeceklerine inanarak yaşamak zorunda kaldıklarından yardımcılarının erkeden derebeyliğinde ki feryatları duyması için gece gündüz dua etmeye başlamışlar.

İtimada güvenip borca girmek, akıllı işi değilmiş.

Yukarı Kartel pınarı Şövalyesi, Kartel pınarı şövalyesi sessizliğe bürünmüşlerse de Irmaklı derebeyi yüzünden her an başımıza bir dert gelir endişesi içinde beklemeye tetikte yaşamaya devam ediyorlarmış o aralarda. Tabi ki derebeyliğinin diğer resmi değerleri de derebeyinin esareti altında özgürlük yaşadıkları inancı ile normal hayatlarını yaşamaya ama korkudan da halka yapılan zulme sessiz kalmaya devam ediyorlarmış. Derebeyliğinde durum gittikçe gerginleşiyor.

Bakalım Irmaklı Derebeyi'nin gücü ve kudretine itimadına güvenip iş yapanların hali nice olacak bizler de merakla bekliyoruz.

                Hikayenin ilk bölümünü burada bitirelim.

Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi