Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Irmaklı Derebeyimizin hikayelerini merak edenler...

Irmaklı Derebeyimizin hikayelerini merak edenler...

       Irmaklı Derebeyimizin hikayelerini merak edenler yeni hikayeler yollamaya başladı.

Melese M.Ö. başlamış aslında. M.Ö den başlayan hikayemizde Irmak kenarında olan bir şehir kurulmuş ve beylerine Irmaklı beyi denilmiş. İşin aslı bu.

      Son Irmaklı Derebeyi dedeleri ve babalarından hiç bir şey öğrenmemiş. Onun tilki kurnazı eğiticisi dede ve babalarından o kadar acı çekmişler ki son Irmaklı Derebeyini halka karşı, beyliğinde ki cemaatine yani halkına karşı kin ve nefretle yetiştirmişler.

       Ama dedik ya!. Tilki kurnazı eğiticilerin eğitiminden dede ve babasının hiç haberi olmamış. Taki Irmaklı Derebeyi o olana dek. Tilki kurnazı eğiticileri o Irmaklı Derebeyi olur olmaz hemen icraata başlamışlar. Tabi ki Irmaklı Derebeyi kurulurken dede ve babası Şövalyeler de yetiştirmiş. Şövalyeler çeşitli namlarla ülke de tanınmaya, sayılan ve sevilen isimler olmaya başlamışlar bu arada.

       Vakit gelip baba Irmaklı Derebeyi kenara çekilince yerine tilki kurnazı eğiticilerinde yardımı ile bizim Irmak Derebeyi Derebeyliğine geçmiş. Bu arada diğer veliaht ve derebiyi'nin en güçlü ismi olan ismi destekleyen ülkenin Kartel pınarı Şövalyesi Irmaklı Derebeyini sevmediği için çok kavga etmişler ama halk bilmediği için Kartel pınarı şövalyesi o başa geçince susmuş ve kısa sürede barış tütsüsü tüttürmüşler. Bir dönem böyle gitmiş.

       Bir ara Irmak Derebeyi Kartel pınarı Şövalyesine ülkede ki köprülerden alınacak gelirleri konuşup anlaşmışlar ve sıkı dost olmuşlar. Ki bu dönem de Kartel pınarı Şövalyesinin yanında yetişen Yukarı Kartel pınarı Şövalyesi diklenmiş Kartel pınarı şövalyesine. İşler bu aralar karışmış zaten.

       Bu sıralarda Yukarı Kartel pınarlı Şövalye yeni olmasına rağmen Kartel pınarı Şövalyesi ile Irmaklı Derbeyi'nin tüm köprü hesaplarını boşa çıkartmış. Bu nedenle Kartel pınarı Şövalyesi ile Irmak Derebeyi yanlarına Seferli Emiri'ni de alarak hesaplaşmak üzere bir yerde tavuk keserek kan akıtıp ant içmişler. "Kim ki Yukarı Kartel Şövalyesi ve beraberindekilerle iştigal ederse kesilerek akıtılan tavuk kanı gibi her şeyi kesilip yok edilecek. Ne pahasına olursa olsun..."

      Nasıl olsa kanun, yargı, hukuk hepsi kendileri olduğu için önlerine geçecek engel sadece Irmak Derebeyinin topraklarına hükmeden Krallarına karşı sorumlulukları vardı. İmparatorun duymaması şartıyla planlar yapılıp eyleme geçilmiş.

      Yıllarca Yukarı Kartel pınarı Şövalyesi olarak tanıdıkları Şövalye halkın gözünde kibirli, ukala, kendi beğenmiş olarak lanse edilerek yıpratılıp Irmaklı Derebeyinin önünü açmak için her yol denenmeye başlamış.  Ama onlar böyle işlerle boğuşurken Yukarı Kartel pınarı Şövalyesi adaletli, kendi değil ülkesinin kanunlarına saygılı, İmparatorunun emir ve yolunda tek şövalye bile olsa devam ettikçe Irmaklı Derebeyi iyice çıldırmaya başlamış.

       Ama hiç kimse uzun yıllar Yukarı Kartel pınarı Şövalyesine dokunamamış bir türlü şövalyelikten indirememişler. Taa ki, Irmaklı Derebeyine karşı Yukarı Kartel pınarı köyü Şövalyesi diklenene kadar.

       O gün de Kral her nasıl olmuşsa Irmak Derebeyinin tüm kötülüklerini unutup kendisine yakın olan ve yıllarca dost geçinen Yukarı Kartel pınarı Şövalyesini bir anda yapayalnız bırakmış hatta adeta satmış. O da kaderine boyun eğip kenara çekilmiş.

      Sonraki yıllar ne mi oluyor Irmaklı Derebeyinde...

      Irmaklı Derebeyi bu olaydan sonra önümde hiç bir engel kalmadı edası ve gururu ile Derebeyi kanunlarını işletmeye son hız sürdürüyor. Ama halk korkudan konuşamasa da içten içe hesap gününü veya yeni bir Şövalye bekleyerek Irmaklı Derebeyinden kurtulmanın hesaplarını yapmaya başlamışlar.

      Hikayenin ilk bölümünü burada bitirelim.

      Ama bizim Seferli Emiri'nin korkunç planlarını, yaptığı haince ince hesaplarını çok iyi bilen Yukarı Kartel Pınarı Şövalyesi ve onu sevenler her olayını izlemeye devam ediyorlarmış.

      Bu arada Irmaklı Derebeyinin üstü konumunda ki Kral geçmişte dostu olan Yukarı Kartel pınarı Şövalyesini yarı yolda bırakıp Irmak Derebeyi ve Seferli Emir'i ile dostluk kurmaktan çok bunalmış.        

      Çıkış yolları arıyormuş.

      Hikaye bu ya!...

      Giden krallık geri gelir mi gelecek hikayemizin devamında hep birlikte göreceğiz.

Irmaklı Derebeyi ve ekirüsü Seferli Emiri'nin diğer hikayeleri için sabırsızlanmayın. Müthiş hikaye...

      Bu Derebeyliğinde hikaye de sorun da bitmez. İmparator bu ülkenin ya tamamına el atmadıkça, ya da Derebeyliği tamamen yok olmadıkça...

Bu günlük hikayemiz bu kadar.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi