İntihar olayları arttı mı?

İntihar olayları arttı mı?
Bakan Akdağ, Samsunda ki intihar oranını açıkladı..

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Samsunda yaşanan intihar oranını açıkladı. Akdağ, "2011 yılında Samsunda ki intihar oranı 2.40" dedi.
 
CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan'ın intihar girişimleriyle ilgili soru önergesine sözlü cevap veren Bakan Akdağ,  Samsunda yaşanan intihar olaylarının oranını da açıkladı. 
 
Türkiye genelinde yaşanan intihar vakalarına göre Samsunda bu konuda bir artış yaşanmadığını vurgulayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, soru önergesine verdiği sözlü yanıtda "Samsun ilindeki intiharları, özellikle ölümle sonuçlanan intihar vakaları ile Türkiye'deki intihar vakalarını karşılaştırdığımızda, Türkiye'ye kıyasla Samsun ilimizde bir artış göze çarpmamaktadır. TÜİK verilerine göre Türkiye ve Samsun'da, kaba intihar hızları -yani bir yıl içinde her bin nüfus başına düşen intihar- sayısına baktığımızda, Samsun, 2007 yılı dışında ülkemiz genelinden daha düşük bir hıza sahiptir. Örneğin, 2008'de Türkiye 3,96 iken Samsun 3,73'tür, 2011'de Türkiye 3,62 iken Samsun 2,40'tır. Ölümle sonuçlanan intihar vakalarının yaş, eğitim durumlarına göre dağılımları açısında da, Samsun'da, Türkiye geneli dışında bir durum gözlemiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir