İnternet Habercileri Derneği CHP Samsun İl Başkanı Türkel'i ziyaret etti

İnternet Habercileri Derneği CHP Samsun İl Başkanı Türkel'i ziyaret etti
Siyasi Partiler, Sendikalar, STK'lar yerel yönetimler ve bürokrasi ziyaretlerini sürdüren İnternet Habercileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel'i ziyaret etti.

Yoğun programları nedeniyle ziyarete katılamayan Yönetim Kurulu üyeleri Sait Kuzu, Oğuzhak Şeker'in de selamlarını ileten  Dernek Başkanı Coşkun Özbek ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Bilik, Murat Yavuz, Ercan Yağlı, Birsen Kalkar, Kübra Öksüz ziyarette derneğin amaçları, projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Coşkun Özbek, İnternet Yasasının uzun yıllar sonra TBMM gündemine gelmesine rağmen görüşmelerinin yeni yasama yılına ertelendiğini ve seçimlerin yaklaşması nedeniyle de TBMM gündemine getirilmeyeceği söylemlerinin konuşulduğunu belirterek, " İnternet haberciliği, kitlelere en hızlı ulaşma yollarından biri haline geldi. İnternet medyası sürekli gelişim içinde. Hepimiz yazılı basın kuruluşlarından geldik. Derneğimize üye 8 haber sitesi ve yaklaşık 20 üyemiz var.

Üye sitelerimizden her birinin kendilerine ait ofisleri var ve vergi mükellefiyiz. Buna rağmen İnternet habercileri gazetecilerin haklarına sahip değil. Sarı basın kartı alamıyoruz. Son yasa teklifi ile bu haklar verilecekti, ancak çok fazla gecikmenin ardından TBMM gündeminden çekildi. Biz yasamızın çıkması ve fiilen yaptığımız emek verdiğimiz gazetecilik mesleğimizin hukuki statüye kavuşmasını ve  siyasileren destek bekliyoruz." dedi.

 

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel de ziyaretten duyduğu memnuniyteti dile getirerek, "Medya, özellikle yerel medya toplumun bilinçlenmesi, sesimizin en geniş kitlelere duyurulması bakımından çok önemli. Derneğinizin de yerel medya olarak nitelikli bir birliktelik ve dayanışma oluşturmasını da takdirle karşılıyorum. Biz CHP olarak Parti Örgütlerimiz ve Milletvekillerimizle yerel medyanın güçlenmesi, basının sesinin özgürce çıkması ve statülerinizin kazanılması için her türlü desteği vermeye hazırız." diye konuştu.

internet-habercileri-dernegi-chp-samsun-il-baskani-turkeli-ziyaret-etti-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir