MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

İNSANLIK SEVGİSİ

İNSANLIK SEVGİSİ

Bizleri, bin yıldır yüreğinde bandıran, cömertçe besleyen hem bedenimizi hem ruhumuzu maddi ve manevi güzelliklerle görünüyor eyleyen bu coğrafya ilim ehlinin, sanatkarlar, veliler, komutanlar, devlet adamları, irfan sahibi gönül insanlarının harmanlarıdır. Bu coğrafya yurt, millet, devlet ve insanlık yaşasın diye şahlanıp manevraya ulaşan, cennete kavuşan şühedanın yattığı nice cengaverlerin atağıdır. Bu coğrafyanın devleti bayrağı, ordusu şanlı milleti necip insanı Kamil idarecileri adildir. Mazlumlar, masumlar, zayıflar bu coğrafyada mutlu mukaddes değerlerimiz bu coğrafya da kutu; Fakirler, hastalar, kimsesizler bu coğrafyada umutludur. Bu coğrafya; tarih, kültür, medeniyet, özgürlük, inanç, fedakarlık, hoşgörü, namus, ilim, irfan ve ahlak abideleri ile meşhurdur. Bu coğrafya hak hukuk ve adaletin en temiz bulunduğu yerdir. Sabır, sadakat, sadelik ve samimiyetin eskimez ve pörsümez güzelliğidir. Gençlik, dirlik, erlik, birlik ve dayanışma demektir.

İman, ahlak, karakter, cesaret, mertlik, yiğitlik ve sadece Allah'a kulluk, bu coğrafyanın mayasıdır. Bu coğrafyanın zirvesinde; Allah, Peygamber sevgisi vardır. Bu coğrafyada masumlar, mazlumlar, haklılar her daim korunur, yerli ve milli tavır ve davranışlar, ilkeler, ülküler sürekli harlanır. Dostuna tam dost, düşmanına çetindir. Bu coğrafya helal rızıkla doyulur, dilinin, ilmin, erdemin, insanlığın sesi en sahih şekliyle duyulur, bu coğrafyada. Bu coğrafyada  komşusu aç iken tok yatılmamak düsturdur. Paylaşmak, yardımlaşmak, merhamet etmek komşuluk etmek bir kültürdür.

İslami ve insanı değerlerin hakka ve hakikate uygun işlerin, doğru ve faydalı düşünüşlerin tescillenmiş adıdır, bu coğrafya. Özetle bu coğrafya en kıymetli sermayesi şanla, şerefle, imanla, özgür, kuvvetli ve dürüst yaşamak olan necip milletimizin özü, kıyamete kadar söyleyeceği, koruyacağı sözüdür.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi