‘İnsanlık Pusulamız, Arakan Rotamız’

‘İnsanlık Pusulamız, Arakan Rotamız’
Eğitim- Bir Sen Çarşamba İlçe Başkanı Osman Şafak, Myanmar’da Arakan Müslümanlarının yaşamlarını ve yaşadığı sorunları yerinde incelemek amacıyla 5 kişilik bir heyetle gittiği Myanmar bölgesinde ki izlenimlerini, sendika üyeleriyle paylaştı

YAPTIĞI GÖZLEMLERİ PAYLAŞTI

Çarşamba Öğretmenevi Konferans Salonu’nda Eğitim-Bir- Sen Çarşamba Şubesi üyeleri ile bir araya gelen Eğitim-Bir-Sen Çarşamba İlçe Başkanı Osman Şafak, 5 kişilik bir heyetle gittiği Myanmar bölgesinde bulunan Arakan’da ki Müslümanların karşılaştığı zorlukları ve kentte ki insanların günlük yaşamları noktasında yaptığı gözlemlemeleri paylaştı.

“YARDIM ELİMİZİ UZATMALIYIZ”

Programda konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Çarşamba Şube Başkanı Osman Şafak, “Arakan Müslümanlarına el uzatmalıyız. Onların yaşadığı zorlukları, zulmü, 5 kişilik bir heyetle giderek yerinde inceledik. İnanın bizler burada onlara kıyasla huzur içerisindeyiz. Bizlerde yardım elimizi onlara uzatmalıyız.” Dedi.  

“ZOR ŞARTLAR ALTINDALAR”

Myanmar’da yapmış olduğu izlenimlerde kaydettiği bazı videoları ve fotoğrafları programa katılanlarla paylaşan Şafak “ Buradaki zor durumda olan Müslümanlara bazı ülkelerden gıda ve kıyafet yardımı yapılıyor. Ülkemizden de bu bölgeye yardımlar var. Ancak yardımları daha da arttırmalıyız. Yardımlar zorlu uğraşlar neticesinde bu zor durumdaki insanlarımıza ulaşabiliyor. Mülteci durumda bulundukları Bangladeş hükümetinin onayı ile yardımlar verilebiliyor. Kendilerine gösterilen kamplardan dışarıya çıkmalarına asla müsaade edilmiyor. Sağlıksız bir ortamda kendilerine gelebilecek bir yardım elini bekliyorlar. Bizleri sorumluluktan kurtarmanın vesilesi olarak gördüğümüz bu adım neticesinde toplanacak nakdi yardımlar (zekat - sadaka), İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla emanetin sahiplerine tarafımızdan bizzat ulaştırılacak olup, kampanyamız 10 Aralık tarihine kadar devam edecektir.” Şeklinde konuştu.  Program Osman Şafak’ın konuşmasının ardından son buldu.

LİSE VE ÜNİVERSİTELİLERLE DE BİR ARAYA GELDİ

Yapmış olduğu Bangladeş- Arakan izlenimini lise ve üniversite öğrencileri ile bir araya gelerek paylaşan -Bir-Sen Çarşamba Şube Başkanı Osman Şafak, Çarşamba Gençlik Merkezi’nde gençlerle bir araya geldi. Şafak, “Çarşamba'dan Arakan'a merhamet eli uzatmak için başlattığımız yardım kampanyasına tüm dostlardan destek bekliyoruz.” Diyerek yardım kampanyasının devam ettiğini hatırlattı.

HABER: Nuri ŞEKER

 

‘insanlik-pusulamiz,-arakan-rotamiz’-(1).jpg

 

‘insanlik-pusulamiz,-arakan-rotamiz’-(2).jpg

 

‘insanlik-pusulamiz,-arakan-rotamiz’5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber