ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

İnsanlık Ölmüş

İnsanlık Ölmüş

Bize ne oldu? Biz galu belada Allah’a Kul olacağız sözü vermedik mi?

İnsanlar neden gâvurlaştı? Biz neden yamyamlaştık? Biz Çanakkale ruhunu neden kaybettik?

İnsanlık ölmüş. Önceki gün Suriyeli kadın ve 10 aylık çocuğunun cenazesi vardı. Yazık size. Sığınan, canını, malını, namusunu size güvenerek gelen insanlara ne kadar kem gözle bakar olduk.

Hamile bir kadına tecavüz edip, masum bir  yavruyu öldürecek kadar vicdansızlaşan insanlar, Sakarya’da yaşanan bu olay hem ülkemizi hemde insanlığımızı zedelemiştir. Hangi vicdana sığar? Size sığınan bir insanı öldürmek. Eğer bu toplum dinini tam manasıyla bilseydi bu acı olay yaşanmazdı.

Peygamber Efendimiz Mekke zulmünden eziyetinden göç ederek Medine’ye hicret etmedi mi? Ensar ve Muhacir anlayışı buradan gelmedi mi?

Yakın tarihimize bakalım. Çanakkale 1915. Çanakkale’de şehitler mezarlığını gezdiğinizde binlerce Şamlı, Musullu, Kerküklü, Kudüslü, Bakülü, Bosnalı ve benzeri yerlerden gelmiş şehit isimleri göreceksiniz. Kendinize hiç sordunuz mu? Bu insanların Çanakkale de ne işi var? Nereden buraya gelip de burada ölmüşler?

Yıllar önce sana koşanlar senin için canını verenlerin torunları bugün mağdur. Ülkelerindeki zulümden kaçmışlardır. Sana sığınmışlardır. Namusunu, şerefini, ırzını sana güvenerek gelmiştir. Peki, sen ne yaptım dedene, atana? Yardıma gelenlerin torunlarına tecavüz ettin, öldürdün. İşte tablo budur.

Bizim öldüğümüz insanlığın öldüğü zaman değil midir? Vicdanlara kendini insan olarak görenlere sesleniyorum. Ne oldu bize? Biz neden değiştik?

Hani Müslüman Müslümanın kardeşiydi, hani bir insanı öldüren insanlığı öldürmüş gibiydi. Ne oldu bize, biz neden bu hale düştük? Hiç kendimize sorduk mu?

Bırakın Sakarya’yı, Çarşamba'dan bir olay anlatayım. 60 yaşlarında yaşlı bir adam Suriye’den gelmiş kucağında bebeği olan bir bayan Rahdıvan Camii önünde yardım topluyor. Bizde o bölgelerde bulunuyoruz. O yaşlı şerefsiz, kadını rahatsız edip, ondan faydalanmak için baskı yapıyordu. Bu olay benim ve yanımdaki arkadaşlarımın da dikkatini çekti. Ve oraya odaklandık.

Kadın bizim oraya baktığımızı da gördü, kadın tepki gösteriyor çünkü. Türkçe bilmiyor. Kendi diliyle tepki gösteriyordu. Daha sonra ben ve yanımdaki arkadaşlarım oraya yaklaştık. Duruma müdahale ettik. 60 yaşında ki o sapığa gereken dersi verdik. Kadına da Tarzan’ca anlattık. Başın ne zaman dara düşerse biz buradayız deyip yardımcı olduk.

Daha sonra 60 yaşındaki o sapığı adliyede taciz davasından yargılandığına şahit oldum. Ne anlatmak istiyorum.  Sadece Sakarya’da yok şerefsiz, burada da var.

İnsanlık için,  Allah için, din için, vicdanlıkiçin aramızda olan muhacirlere Ensar’ lık yapınız. Onlara kucak açınız, onlara hor gözle bakmayınız. Şuana kadar 450 bin Suriyeli ülkesine dönüş yapmıştır. Bizim ne olacağımız belli midir?

Lütfen düşünelim. Vicdanlara sesleniyorum, belki içlerinde yanlış olanlar vardır. Bizim içimizde olduğu gibi biz Ensar’lığımızı, Müslümanlığımızı, misafirliğimizi gösterelim.

Yazık değil midir? Hamile kadına hem tecavüz edip öldürüyor hemde küçük çocuğunu da öldürüyorsun. Bu hangi vicdana sığar?

Bu dramı sizin merhametinize, vicdanınıza soruyorum. Empati yapmanızı söylüyorum. Ya siz onların yerinde olsaydınız diyorum…        

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi