"İnsanı hor gören, İyiliği zor görür"

İnsanı hor gören, İyiliği zor görür
Çarşamba Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi Samsun' da gerçekleştirilen "TUBİTAK Bilim Fuarında" "İnsanı hor gören, İyiliği zor görür" adlı projesi ile Samsun birincisi oldu. Proje önümüzde ki hafta Ankara'da yapılacak olan Türkiye birinciliği için hazırlan

TUBİTAK Bilim Fuarı adı altında her yıl ülke genelinde gerçekleştirilen yarışmalarda bu yıl Çarşamba  Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi Samsun İl Birincisi olarak dikkatleri çekti.

12321398_1698857820390621_8768181704577608627_n.jpg

Geçtiğimiz günlerde Samsun OMÜ' de gerçekleştirilen TUBİTAK Bilim fuarında Çarşamba  Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni ve proje sorumlusu Adnan Kahraman, öğrenciler Ebru Akkuş ve Semanur Irmak´ın beraber hazırlamış olduğu "İnsanı hor gören, İyiliği zor görür" adlı TUBİTAK Projesi ile Karadeniz bölgesinde  eğitim veren tüm okullardan katılan 'Değerler Eğitimi alanında' kendi il ve ilçelerinde dereceye giren 52 proje arasından sıyrılarak İl birinciliğini kazandı. Samsun İl Birinciliğini elde eden Çarşamba  Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi öğrencileri ve projesi 1- 6 Mayıs tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek Türkiye birinciliği yarışmalarına katılmaya hazırlanıyor.

k_25180527_img20160325wa0000.jpg

Ankara'da Türkiye Birinciliği için yarışmaya hak kazanan Çarşamba Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni ve Proje sorumlusu Adnan Kahraman, "İnsanı hor gören, İyiliği zor görür"

adlı projemizin amacı Orta Öğretimde şiddete maruz kalan öğrencilerimizin iyilik değer algısında ki değişimin araştırılması üzerine kurulmuştur. Ülkemizde son dönemlerde özellikle okullarda ve toplum içinde yaşanan şiddet ve değerlerin yozlaşmaya doğru gitmesinin gelecek nesillere geçmiş değerleri ve algıları karşılaştırılarak daha sağlam bir gelecek zemininin oluşturulması ve eğitimin şekillendirilmesinde önemli yer tutacağı düşünülmüştür. Bu vesile ile projemizin ülke genelinde de mutlaka hedefine ulaşacağına inanıyor, öğrencilerim başta olmak üzere bizlere desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde açıklamada bulundu.

HABER- FOTO: Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber