MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

İnsan İnsana Şifa Olmalı

İnsan İnsana Şifa Olmalı

Sevgili Haber Expres Gazetesi okuyucuları bugün içimi dökmek istiyorum sizlere.Salgın sürecinde öylesine içimize döndük ki, bir çoğumuzun artık kimseye hiçbir şey anlatası gelmiyor. İnsanlar birbirini anlamaktan uzaklaşıyor giderek. Oysa insanın dinlenmeye, derdini paylaşmaya, en çokta anlaşılmaya ihtiyacı var. Hele ki böyle zor günlerde, birbirimize daha çok destek olmamız gerekiyor. "Acaba bir komşumun, bir akrabamın, bir arkadaşımın bir şeye ihtiyacı var mı?" diye düşünmemiz gerekiyor. Bir arayıp hal hatır sorulması bile sıkıntılı haldeki bir insana, gönül ferahlığı olabiliyor. Zira insan insana şifadır.

Bugünlerde en çok dinlenilmeyi ve anlaşılmayı özlüyoruz. Bizi yalnızca duyanlara, kelimeleri ziyan etmek gelmiyor artık içimizden. Her şeyi içimize ata ata sonunda işin içinden çıkamayız. Öyle anlar geliyor ki hiç tanımadığımız bir insan şartsız ve ön yargısız bizi dinlerken , en yakın bildiklerimiz bize vakit dahi ayırmıyor. En güzeli Allah!a arz etmek tüm kalbimizdekileri. Oysa Allah bizim her daim yanımızda, hiç hak etmediğimiz zamanlarda bile merhametiyle bizi kuşatıyor. Ona dayanıp yarı yolda bırakmıyor. Bu teslimiyete tutununca, bizi inciten insanlara susuyoruz artık. Çünkü bizim sustuklarımıza ilahi adalet konuşmaya başlıyor.

Tevekkül öylesine güzel bir his ki, tüm içindekileri Allah'a havale etmenin ferahlığı kuş gibi hafifletiyor insanı biliyorum. Lakin tüm bunların yanı sıra yine de bizler inançlı insanlar olarak dinlemeye, anlamaya çalışalım çevremizdekileri. Bize yardıma koşmayanlara bile yardımcı olalim ki, din kardeşliği kavramı hayatımızda vuku bulsun. Örnek bir insan, örnek birer müslüman olmaya çalışalım. İnsanlara kelimelerimizle, varlığımızla, desteğimizle faydalı olabilelim.

Dedim ya; İnsan insana şifadır. Allah şifamızı versin. Rabbim cümlemize sağlık sıhhat ve afiyet üzere bir ömür versin. Şu zor ve sıkıntılı günlerden bir an evvel kurtulup normale dönmeyi nasip eylesin. Amin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi