ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

İNSAN ALDANIYOR

İNSAN ALDANIYOR

İnsan kimdir?

İnsan yeryüzüne halife olarak yaratılmış nankör bir yaratıktır. O kadar aciz ve bir o kadar da hiçbir şeye sahip olmamasına rağmen isyan bayrağı açmış bir varlıktır.

Allah meleklerine ben yeryüzünde insan yaratacağım derken melekler yeryüzünde bozgunculuk yapacak insanlar mı yaratacaksın ya Rabbimiz dediler.

Allah meleklerine ben ona sizin bilmediklerinizi öğreteceğim der meleklere insana secde etmeyi emreder şeytan hariç hepsi secde eder.

Yüce Allah insanı imtihan etmek amacıyla dünyaya gönderdi ama yarattığı insanın özelliklerini Kuran-ı Kerimde hep anlatmış ve sıralamıştır.

Kuran-ı Kerimin çoğu yerinde insanların nankör pek nankör pek çok nankör olduğunu dile getirmiş, insanları uyarmıştır. Bunca nimetlerine karşı insanlar yaratıcısına nankör gelmekte isyan etmekte yarışırcasına yol almaktadır.

Allah-u Teâla Bakara Süresi 274. Ayetinde Allah-u TealaNankörler topluluğunu hidayete erdirmez diyor.  Gerçekten insanlar nankördür şu dünyaya gelme amacı, imtihan olan Allah’a kulluk ve ibadet vazifesini yapmak amaçlı gönderilmiş insanoğlu gafletin eşiğinde, bocalayıp çırpınmaktadır.

 Ölümlü bir varlık olan insan öyle bir yaşantı yaşamaktadır ki, sanki hiç ölmeyecekmiş gibi hayat sürmektedir. Dünyanın zevk ve sefasına kendini kaptırmış nereye gittiğinden bir haberdir. İnsan hesaba çekilmeyeceğini mi zannediyor(!) mesajı hiç umurunda değilmiş gibi hayat nizam edilmektedir. İnsanlar hayatlarını İslam’a göre değil, İslam’ı hayatlarına empoze etmeye çalışmaktadır.

Hani bir cenaze olur mevtanın başında dur, hadi azgın insan hadi madem çok biliyorsun hadi şu ölüyü kaldırsana, onu diriltsene!?

De ki nefsine; azgın olan nefsin, adi olan nefsin terbiye olsun ders alsın ama insan hep aldanmıştır, yanılmıştır.  Bu hayatın hiç bitemeyeceğine inanır ona göre yaşamak ister. Hiçbirşeyden ders almaz, bu da bizim nankörlüğümüz şükür etmememize sebep olur.

Yüce Allah nankörler topluluğunu hidayete erdirmez bunu iyi bilmemiz gereklidir. Yaşantılar İslam dışı, şuan insanların her hareket ve tavırları, yaşantıları, İslam’ın tam zıttı haldedir. Şahsen aciz bir kul olarak tebliğ vazifemi de bu anlatımla yapmış olmaktayım.
Bizlerin sözleri de tesir etmeyecektir ama en azından sorumluluk görevini ifa etmiş olmaktayız; İnsanoğlu aldanmaktadır, insanoğlu zarardadır, insanoğlu gaflettedir, insanoğlu her harikulade isyandadır ve sonu da hüsrandır.
Allah’ım bizleri ıslah eyle, bizlere hidayet nasip eyle, bizleri doğru yola ulaştır diye dua edelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi