‘İnşallah Cumhurbaşkanımızın yapamadığını yapar’

‘İnşallah Cumhurbaşkanımızın yapamadığını yapar’
Meclis Başkanlığı seçimi hakkında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Ömer Süslü;

 “İsmet Yılmaz inşallah devletin bir numaralı adamı olarak her siyasi partiye eşit mesafede, Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmadığını yaparak, hakkaniyetli, adil bir şekilde Meclis Başkanlığı’nı yapar ve Meclis’i yönetir” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Meclis Başkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Seçimler sonrası MHP’nin dik duruşuna karşı yapılan eleştirilere anlam veremediğine dikkat çeken Başkan Süslü,  bu duruşu diğer partilerden de beklediklerini söyledi. Meclisteki sandalye dağılımına bakıldığında birinci partinin Ak Parti olduğuna dikkat çeken Başkan Süslü, “Dördüncü turda en çok oy alan partinin adayının Meclis Başkanı olması kaçınılmazdı. Şu ana kadarki görünen tabloda da AKP’nin adayı olan İsmet Yılmaz’ın Meclis Başkanı olması çok normal, çok doğal bir sonuç.” dedi.

İLKELERİMİZDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

İsmet Yılmaz’ı tebrik ettiklerini dile getiren Başkan Süslü, “İnşallah devletin bir numaralı adamı olarak her siyasi partiye eşit mesafede, Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmadığını yaparak, hakkaniyetli, adil bir şekilde Meclis Başkanlığı’nı yapar ve Meclis’i yönetir.  Biz de şartlar ne olursa olsun MHP olarak her zaman dik duruşumuzu sergileyip ilkelerimizden taviz vermeyeceğiz. Fakat çok farklı, hiç yan yana gelmeyeceği belli olan siyasi partileri bir araya getirmeye çalışan bazı dinamikler var. Tabi bunların biz farkındayız ve onlarla bir araya gelmeyeceğiz ama bakıyorsunuz ki düşmanımın düşmanı dostumdur mantığında hareket ederek birbirlerini destekleyen siyasi partileri de Türk Milleti görüyor.” diye konuştu.

BİRBİRLERİNİ DESTEKLEMELERİ NORMAL

Meclis Başkanlığı seçimlerinde HDP’nin CHP’yi desteklemesini normal karşılayan Süslü, “Bu iki siyasi partinin tabanlarında ve tavanlarında geçiş olduğu aşikar. Bugün bakıyorsunuz geçmiş dönemde CHP’de siyaset yapıp bugün HDP’de siyaset yapan birçok insan var. Yine HDP’de dönem dönem geçişler olmuş. Abdullah Öcalan’ın avukatlığını yapıp, bugün Kürdistan safsatasıyla birlikte bir üniversite kurmak için oluşturulmuş bir mütevelli heyetinde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı var. Bunların birbirlerini desteklemesi kadar normal bir şey yok. Geçmişte AKP’de genel başkan yardımcılığı yapıp bugün ‘de siyaset yapan yine geçmişte Hadep’de genel başkan yardımcılığı yapıp bugün AKP’de vekillik yapanlar var. Bu partilerin arasında hangisini hangisine tercih edeceksiniz. Bizim için üçünün de çok ortak yönleri vardır ve biz bu noktada tarafsız kalmayı tercih etmiş bulunmaktayız.  Milletimizin bu duruşumuzu takdir ettiğinde şahit olmaktayız. Yapılan seçimin tekrardan milletimize hayırlar getirmesini diliyor ve tüm hemşerilerime saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz