İngiltere Başbakanı David Cameron'dan istifa kararı

İngiltere Başbakanı David Camerondan istifa kararı
Birleşik Krallık’ta yapılan referandumun ardından Başbakan Cameron: 'AB'den ayrılma sürecini yeni bir başbakan ile yürütmeli' dedi

Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılma yönünde karar vermesinin ardından İngiltere Başbakanı David Cameron, tarihi bir açıklama yaptı. Cameron, İngiltere’nin referandumda AB’den ayrılmaması yönündeki çabalarını açık yüreklilikle gerçekleştirdiğini kaydederek, İngiltere’nin bu süreçte AB içinde daha güvende olacağını dile getirdiğini söyledi.

Referandumun kendisi de dahil hiçbir siyasetçi ile ilgili olmadığını belirten Cameron, “İngiliz halkı başka yola girmek için karar verdi” dedi. David Cameron, bu süreçte yeni bir lidere ihtiyaç duyulduğunu aktararak, “Başbakan olarak elimden geleni yapacağım. Ancak benim için ülkemizin kaptanı olarak devam etmenin doğru olmayacağı kararını verdim. Yeni bir başbakan seçilmeli” dedi.3 ay boyunca görevine devam edeceğini söyleyen David Cameron, “İngiltere Bankası gerekli adımları atacaktır” açıklamasını yaptı. Kararını parlamentoda da dile getireceğini ve Kraliçe II. Elizabeth’i de bu konuda bilgilendireceğini belirten David Cameron, “AB’den ayrılma sürecini yeni bir başbakan yürütmeli.Yeni Başbakan 50.maddenin ne zaman başlayacağına karar vermeli. Önümüzdeki hafta Avrupa Konseyi toplantısına katılacağım.Kararımı kendilerine açıklayacağım“ ifadelerine yer verdi.

“Ben de dahil olmak üzere kaybedenler ellerinden geleni yapmalı” diyen Cameron, “Barışçıl müzakerelerle sorunu çözebiliriz” dedi. İngiltere Başbakanı David Cameron İngiltere’nin AB dışında da hayatta kalacağına inandığını ifade ettiği konuşmasını “Bu ülkeyi çok seviyorum. Başbakan olarak görev yapmaktan dolayı onur duyuyorum.Gelecekte elimden geleni yapacağım” diyerek sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir