İngiliz ve Alman basını Galatasaray eşleşmesini yorumladı

İngiliz ve Alman basını Galatasaray eşleşmesini yorumladı
Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda Arsenal, Borussia Dortmund ve Anderlecht ile eşleşmesi İngiliz ve Alman basınında geniş yer buldu.

 İngiliz Dailymail gazetesi haberinde Arsenal’in bu yıl zorlu bir gruba düştüğünü duyurdu. Haberde Arsenal’in en zor rakibinin Dortmund olduğunun açıklanmasına rağmen Galatasaray’ın 2000 yılında Arsenal’e karşı kazandığı UEFA kupasına vurgu yapıldı. Arsenal’in son olarak Beşiktaş ile İstanbul’da 0:0 berabere kaldığını hatırlatan gazete, 6 yıl Arsenal’de oynayan ve taraftarlar tarafından çok sevilen Fildişi Sahilli futbolcu Eboue’nin de uzun bir süreden sonra tekrar Emirates Stadı’na ayak basacağını ifade etti.

  Bir başka İngiliz gazetesi Mirror ise Arsenal ve Galatasaray’ın yıllar sonra tekrar karşılaşacağını ifade etti. Galatasaray’ın 2000 yılında Arsenal’i yendiğini ifade eden gazete geçtiğimiz yıl Mancini’li Galatasaray’ın Juventus’u yenerek büyük bir zafer elde ettiğini belirtti. Galatasaray’ın Juventus’a yaşattığı hezimeti belki Arsenal’e yaşatamayacağını belirten gazete yine de Arsene Wenger’i Galatasaray maçı öncesi uykusuz gecelerin bekleyebileceğini ifade etti. Haberde Burak Yılmaz ve Sneijder’den de söz eden gazete iki oyuncusunun takımın en önemli silahları olduğunu ifade etti.

  Alman gazetelerinden Bild ise Galatasaray’la eşleşen Dortmund’un Türk rakibine karşı şansının yüksek olduğunu belirtti. Arsenal’in diğer 2 rakibe göre daha güçlü olduğunu kaydeden gazete Dortmund’un Galatasaray’ı yenebileceğini ifade etti. Bild haberinde ayrıca Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp’un “Heyecanlı maçlar olacak, daha önce hiç İstanbul ve Anderlect’te maça çıkmadım” sözlerine yer verdi.
  Alman spor dergisi Kicker da Borussia Dortmund’un genel anlamda iyi bir gruba düştüğünü dile getirdi. Haberde Borussia Dortmund’un sportif direktörü Michael Zorc ve takım kaptanı Mats Hummels’in de yorumlarına yer verdi. Dortmund Sportif Direktörü Zorc açıklamasında Arsenal Galatasaray ve Anderlecht’in dengeli takımlar olduğunu dile getirdi. Zorc buna rağmen grupta işlerinin çok da kolay olmadığını ifade etti. Borussia Dortmund kaptanı Mats Hummels ise Galatasaray ve Anderlect’in ilginç rakipler olduğunu fakat bir üst tura çıkmak için gereken her şeyi yapacaklarını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir