İnfaz Koruma Memurlarına İşaret Dili eğitimi

İnfaz Koruma Memurlarına İşaret Dili eğitimi
Çarşamba A Tipi Kapalı ceza infaz kurumunda çalışan infaz koruma memurları işitme veya konuşma engelli bireylerle iletişim kurabilmenin yanı sıra, sosyal ve kültürel anlayışı artırmaya da yardımcı olmak için "işaret dili" öğrendiler

Çarşamba Halk Eğitim Merkezinde işaret dili usta öğreticiliği yapan aynı zamanda Çarşamba A Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görev yapan infaz koruma memuru Eda Kaya Menteşoğlu’nun açtığı işaret dili kursunda işaret dilini öğrenen infaz koruma memurları ilk seviyeyi başarıyla tamamladılar.

Kursa katılan infazkoruma memurlarının ve Çarşamba A Tipi Ceza İnfaz Kurumu öğretmenininde bulunduğu ekibin işaret dilini öğrenebilmek için yoğun çaba harcadığını anlatan işaret dili usta öğreticisi, "Gerek hükümlü tutuklular, gerek yakınlarıyla iletişim kurmak zorunda kaldığımız bir alan. İşaret dili ile engellilerle aramızdaki bir engeli kaldırmış oluyoruz. Bu kursta aramızdaki engelleri kaldırmak adına yeni şeyler öğrenip, vatandaşlarımızla iletişim kurma şansı yakalamış oluyoruz.” Dedi.

infaz-koruma-memurlarina-isaret-dili-egitimi-2.jpg

infaz-koruma-memurlarina-isaret-dili-egitimi-3.jpg



HABER: Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber