İlkumut’tan ‘Otizm Farkındalık Semineri’

İlkumut’tan ‘Otizm Farkındalık Semineri’
Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlkumut Özel Rehabilitasyon Merkezi tarafından ‘Otizm Farkındalık Semineri’ düzenleniyor.

 

HABER-FOTO: Burak ÇALIŞKAN

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlkumut Özel Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen ‘Otizm Farkındalık Semineri’ düzenleniyor. Seminere konuşmacı olarak gelen Birsen Başar, Otizm hastalığı hakkında katılımcılara bilgi verecek.

Birsen Başar kimdir?

Dünyada Otizmli olup, kendisi hakkında kitap yazabilen insanların sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Örneğin otizmden etkilenen ve yüksek işlevlere sahip bireylerden Temple Grandin ve Gunila Gerland otizmin yaşamlarına olan etkilerini kitaplaştırabilmiş tüm dünya tarafından tanınan kişilerdendir.

Birsen Başar Hollanda’da yaşan bir Türk kızı, 4 dil biliyor, üniversite mezunu, yüksek işlevli bir otistik. İşletme bölümünden mezun olmuş ve halen otizm üzerine ikinci bölümü okuyor. Yaşadığı şehrin belediyesinde çalışıyor. Yayınlanmış iki kitabı ve onu anlatan bir belgeseli var. İlk kitabı “ Bende Artık Fark Edilmek İstiyorum” (Yetişkin Bir Otistik’in Güncesi) adıyla Türkçeye çevrildi. Otizme ilişkin farkındalık oluşturabilmek için katıldığı seminerlerle otizmli bir bireyin gözünden otizmi anlatıyor.

Seminer Halk Eğitim Merkezi’nde Çarşamba günü saat 14.00’da başlayacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber