İlkumut Romanya yolcusu

İlkumut Romanya yolcusu
İlkumut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak (www.ilkumut.biz), T.C. Gençlik Ve Spor Bakanlığı’nın ''2012 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı'' çerçevesinde; ''Enkaustik Sanat(Yakımlı Süsleme) Aracılığıyla Engellilerin Sosyal Adaptasyonu'' kon

 

HABER-FOTO: Nurhan GÜZEL – Ayhan GONCA

İlkumut Özel Eğitim Merkezi olarak üstenilen ve Samsun ayağını üstlendiği kurum Sinop, Ankara Yozgat ve Rize illerindeki proje ortaklarının da katılacağı projede;

 1-Engelli gençlerin sosyal adaptasyonunu artırmak ve sosyal dışlanma ile mücadele etmek

 2-Sanatın engellilerin sosyal adaptasyonundaki Rolünü tüm topluma göstermek

 3-İmkanları kısıtlı Engelli gençleri yurtiçi ve yurt dışı hareketliliklere katmak.

 4-Engellileri projenin hedef kitlesi olmanın yanı sıra projenin öznesi yaparak onların özgüvenlerini artırmak.

 5-Ülkemizde engelli adaptasyonunda uygulanan sanatsal faaliyetlere bir yenisini eklemek.

 6-Engelli gençleri kişisel gelişim alanında eğitmek.

 7-Engelli ve normal gençlerin anlayış hoşgörü ve tolerans seviyelerini artırmayı amaçlamak.

 Projenin devamında tüm ortaklar kendi illerinde, İlkumut olarak bizde Samsun'da ki çalışmalar sergisini açtıktan sonra tüm illerle birlikte Ankara’da bu eserler bir kez daha sergilenecek. Projenin bitimi olan 22 Ocakta İlkumut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi personel ve öğrencileri Bakanlık proje koordinatörleri ve diğer 4 ildeki proje ortaklarıyla birlikte ROMANYA'YA gidecekler.

İlkumut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Kurucusu ve sahibi Ahmet Yılmaz, “Kurum olarak kurulduğumuz 2005 yılından bu yana her yıl artarak devam eden çalışmalarımızda sık sık yurt dışı program ve projelerimizle zaten engelli çocuklarımızı eğitmeye devam ediyoruz. Bu hem kurum olarak bizlerin gelişmesi adına çok güzel bir uygulama hem de engelli çocuklarımız hem farklı ülkeleri gezip görüyor hem de bizimle onların arasında ki engelli eğitim farkını yerinde inceleyebiliyorlar. Bu uygulamanın çocuklarımız üzerinde güzel sonuçlarını gördüğümüz için sürekli yeni yeni projelerle uygulamayı devam ettiriyoruz” diyerek devam etti.

Yılmaz, “Son projemiz ise Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç’ın bilgisi ve ilgisi dahilinde hazırlandı ve onaya sunuldu. Samsun, Sinop, Ankara Yozgat ve Rize illerindeki proje ortaklarımız ile hazırladığımız ve yine önderliğini yaptığımız Romanya projemiz kabul edildi. Bu konuda ön çalışmalar arasında seminerler yaparak konuda ki eksik ve yapılması gerekenleri ve eğitim çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Seminerler sona erdiğinde önce Samsun’ da akabinde Ankara da sergi açacağız. Ve son olarak Romanya’ya giderek projemizin Avrupa ayağını da yerine getirmiş olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber