İlkadım'ın 100 yıllık planı

İlkadımın 100 yıllık planı
İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş, "Şehrin güneyine yeni bir yerleşim alanı kuracağız" dedi.

 

İlkadım’ın kaderini değiştirecek, geleceğine yön verecek hazırlıklar yaptıklarını ifade eden Başkan Demirtaş, “ Varlığı Samsun’la birlikte anılan Samsun denilince İlkadım akla gelen ilçemizi, geleceğe sağlam adımlarla taşıyacağız” dedi.

“İLKADIM;  ‘KÜLTÜR VE TARİH VE TİCARET MERKEZİ’DİR”

305 bin nüfusu ile Samsun’un en büyük merkez ilçesi İlkadım’ın gündüz nüfusunun ikiye çıktığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “ İlk yerleşim merkezi olması sebebiyle İlkadım İlçemiz, kültür, tarih ve ticaret merkezidir. Yerleşik nüfusun yoğun, ticaret ve alışveriş merkezlerinin yaygın, kültürel ve tarihi yapıların mevcut olduğu ilçemizi, çağa ayak uyduracak bir kentsel gelişime hazırlamalıyız.” diye onuştu.

“ KENTİN TÜM AKTÖRLERİ PROJEYE DESTEK VERMELİ”

İlkadım’ı 100 yılını planlayan bir çalışma içersinde olduklarını söyleyen Başkan Demirtaş, yeni bir yeri ticaret ve konut alanı yapmak kolay. Zor olan var olanı değiştirmek ve çağa uydurarak yeni merkezler oluşturmak. Biz, İlkadım Belediyesi olarak bu konuda kararlıyız. Kentin tüm aktörleri de bu kararlı duruşumuza destek vermelidir.” diye konuştu.

Hastane mahallesinde avam projesini çıkardığımız kentsel dönüşümle gelişimin önünü açacaklarını ifade eden Başkan Demirtaş,  yeşil alanı ve çevre düzenlemesi ile modern kentleşmeyi, çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu Anadolu, Zeytinlik, Kökçüoğlu, Fatih ve  İlyasköy mahallerinde de sürdürmeyi planladıklarını ifade etti.

TİCARET ALANI  İLE KONUT ALANI  BİRBİRİNDEN AYRLMALI

“Anadolu, Zeytinlik, Kökçüoğlu, Fatih ve  İlyasköy mahallerinde başlayacak olan çağdaş kentleşme İlkadım’ın cazibesini arttıracaktır” diyen Demirtaş, kentin karmaşık yapısını ortadan kaldırmak için merkezdeki konutlaşmaya son vermeliyiz. Bulvar altındaki ticaret alanı ile meskeni birbirinden ayırmalıyız. Bir binanın altında eğlence merkezine gelen kişi eğlenmek isterken, binanın üstündeki de uyumak istemektedir.   Bu tezatlığı ortadan kaldırmalıyız.” dedi.

GÜNEY’E YENİ BİR ŞEHİR KURULACAK

Samsun'un sahil şeridine kurulduğu ve bu yönde gelişmeye devam ettiğini belirterek, Kentin karmaşık yapısını kurtaracak projenin Uydu Kent Projesi olduğunun altını çizdi.

"Şehir merkezindeki yoğunluğu azaltmak için bir çalışma başlattıklarını anlatan Başkan Necattin Demirtaş, Ahullu ve Kapaklı bölgelerinde uydu kent projesi yapmak için bir dizi çalışma başlattık. Bu projemiz için arazi toplulaştırma çalışmaları sürüyor. Arazi toplulaştırma çalışması bittiği zaman cazibesi yüksek model bir şehir kurmayı planlıyoruz” dedi.

Uydukent projesini çok önemsediğini belirten Demirtaş, "Buradaki amacımız İlkadım ilçesini iç kısımlara taşımaktır. İçeriye taşımak içinde cazibeli bir merkez oluşturmamız lazım. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Uydukent Konut Projesi'nde inşallah bunu yapacağız. İnsanlarımızın oralardan ev almalarını ve ilgilenmesini sağlayacağız. Bu anlamda da şehrimizi geri taşıyacağız” şeklinde  konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel