İlkadım Canik için seferber oldu

İlkadım Canik için seferber oldu
Demirtaş, belediye araçlarıyla sel bölgesine gitti..

 

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, şiddetli yağış sonrası selden büyük zarar gören Canik ilçe halkının yararlarını sardı.

 

 

 

Önceki akşam yağan şiddetli yağışla birlikte azgın suların meydana getirdiği sel felaketinin hemen ardından afet bölgesine giden  Başkan Demirtaş, vatandaşların yardımına koştu. Belediyenin fen, temizlik ve sosyal yardım işleri müdürlüğü ekiplerini afet bölgesine yaraları sarmaya gönderen Demirtaş, bölgede incelemelerde bulundu. MHP İl Başkanı Şaban Kılıç ve İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, sel sonrası son durumla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra  selde büyük hasar gören ev ve işyerlerini gezen Kılıç ve Demirtaş selzedelerin istek  ve taleplerini dinleyerek dertlerine ortak oldu.

 

Birçok iş yeri ve evin zarar gördüğü, can ve mal kayıplarının yaşandığı sel felaketinde Samsun, Çorum, Ankara, Amasya Afet ve Acil Durum ( AFAD) kurtarma ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Samsun ve civar il ve ilçelerden gelen ekiplerin seferber olduğu afet bölgesinde, İlkadım Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğü ekipleri kurduğu yardım çadırında çorba, ekmek, su ve çeşitli gıda malzemeleri dağıtırken Fen ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de, sel sonrası biriken atıklarla birlikte çamur deryasına dönen alanları temizledi.

 

Sel sonrası yaşanan kayıpların büyük olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “ Ciddi can ve mal kayıplarına neden olan sel felaketi sonrası vatandaşlarımız büyük yara almıştır. Bu durum karşısında İlkadım Belediyesi olarak seyirci kalamazdık. Ekiplerimizi, top-yekun felaket sonrası yaraların bir an önce sarılması, kayıpların giderilmesi için görevlendirdik. Bu acı hepimizin acısı. Bu yara bizim yaramız. Hepimiz bu acıya ve kedere ortak olduk. Şiddetli yağışla birlikte azgın suların meydana getirdiği sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, tüm hemşerilerimize de geçmiş olsun diliyorum ”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz