İlk uçuşu maden şehidi babasına...

İlk uçuşu maden şehidi babasına...
Soma’da hayatını kaybeden maden işçisi Ali Yüksel’in kızı Betül Yüksel, babasının ölüm yıl dönümünde yazdığı mektuptaki pilot olma hayalinin ilk adımını Eskişehir'de Türk Hava Kurumu (THK) sayesinde bugün planöre binerek atarken, ilk uçuşunu babasına arma

Soma’da hayatını kaybeden 301 maden işçisinden Ali Yüksel’in kızı Betül Yüksel (9), babasının 1’inci ölüm yıl dönümünde mezarı ziyaret ettiği sırada bir mektup bırakmıştı. Mektupta, ‘Bizi cennette bekle babacığım. Ben pilot olup senin yüzünü kara çıkarmayacağım’ yazmıştı. Mektubun ortaya çıkmasının ardından THK harekete geçerek, ilk önce küçük Betül’ü tanıtım yüzü yaptı. Bugün ise Betül Yüksel ikiz kardeşi Furkan Yüksel ve Soma’da hayatını kaybeden 30 işçinin ailesi ile birlikte toplamda 15 çocuk, Eskişehir’in İnönü ilçesinde bulunan THK’ya bağlı İnönü Türkkuşu Havacılık Eğitim Merkezi Başkanlığına getirildi. Yapılan hazırlıklar sonrasında Betül Yüksel’in uçma hayali gerçekleşti. Minik Betül’ün planör uçuşunun pilotluğunu ise Planör Okul Müdürü Ersel Özkan yaptı. Uçuş sırasında ilk önce korkan minik Betül’ün daha sonra korkusunu yenerek keyif aldığı görüntüleri ise planör içinde bulunan kameraya yansıdı. İnişe geçen planör içinde Betül, aşağıda bulunan annesi Ergül Yüksel’e, kardeşi Furkan Yüksel’e ve basın mensuplarına el sallamayı da ihmal etmedi. Soma’dan getirilen diğer şehit işçilerinin çocukları da sırayla planörle ilk kez uçma keyfini yaşadılar.

“ÇOK MUTLUYUM, BABAMIN YANINA GİDİYORUM”
Planörle uçmadan önce konuşan minik Betül, uçuşla babasının yanına gideceğini söyledi. Hayallerinin gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Betül, “Annem ‘babana mektup yaz’ dedi. Ben de babama mektup yazdım. Ancak hayallerimin gerçek olacağını düşünmemiştim. THK benim hayallerimi gerçekleştireceğini söyledi. Buraya geldik. Uçakların bir gösterisi olmuştu. Bende orada pilot olmaya karar verdim. Babamın mezarına gittik. Orada yazdığım mektubu bıraktım. Bana daha sonra THK ulaştı. 18 yaşımda hayallerimin gerçek olacağını söylediler. Bugün hayallerime ilk adımı atıyorum. Çok mutluyum babamın yanına gidiyorum” dedi.

“BU UÇUŞUMU BABAMA ARMAĞAN EDİYORUM”
Planörle uçuş yaptıktan sonra konuşan Betül Yüksel, “Çok güzeldi. İlk önce biraz korktum ama çok güzel oldu. Çok mutluyum. Pilot olmak istemekle çok doğru bir karar vermişim. Yukarısı çok güzel. En güzel manzara. Kendim uçurduğum zaman daha heyecanlı olacak. Bu uçuşumu babama hediye ediyorum” diye konuştu.

“BETÜL’ÜN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”
THK Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürü İsmail Çanak, yapılan çalışma sonrasında Betül’ün hayallerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Betül’ün pilot olması için protokol imzalandığını hatırlatan Çanak, sözlerine şöyle devam etti:
“THK Genel Başkanlığı olarak Soma’da yaşanan facianın ardından bize gelen bir haber olmuştu. O zaman bir haber olmuştu. Haberde minik Betül, babasının mezarına bıraktığı mektupta pilot olma isteğini belirtmişti. THK Genel Başkanı Vacit Ökdem bir talimat verdi ve ‘biz bu çocuğumuzu ulusumuzun da hassasiyetini göz önünde bulundurarak, pilot yapalım. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa da onu yapalım’ dedi. Bizde THK olarak hareket geçtik. Onu pilot yapmak için gerekli çalışmaları başlattık. Soma’da protokol imzaladık. O günden sonra bu çalışmamız devam etti ve bugünde buraya Betül’ü kardeşi Furkan’ı ve Soma’da babasını kaybeden çocuklarımızdan uçmak isteyenleri buraya topladık. Soma’dan aileleri ve çocukları buraya getirdik. THK İnönü Havacılık Merkezine getirdik. Bugünde burada ilk defa planöre binerek hayatlarında ilk defa uçma heyecanını yaşadılar. Hayallerinin ilk adımlarını attılar. THK sadece Kurban Bayramlarında gündeme gelse de bu şekilde önemli faaliyetleri her zaman yerine getiriyor. Ulusumuzun hassasiyetini göz önünde bulunduruyor. Bu nedenden dolayı bizlere destek olan halkımıza çok teşekkür ediyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir