İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDE MEZUNİYET HEYECANI

İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDE MEZUNİYET HEYECANI
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi 2021-2022 dönemi mezunlarını verdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi 2021-2022 dönemi için mezuniyet heyecanı yaşanırken protokol üyelerinin konuşmalarının ardından fakülte birincisi mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.  Daha sonra törende tüm bölümlerde dereceye giren öğrencilere hediyeleri verilirken, mezuniyet sevinci yaşayan İletişim Fakültesi öğrencileri diplomalarını aldı. Ödül ve diploma töreni sonrasında ise kep fırlatma anı yaşandı.
iltsmm1.jpg

Konuşmasına velileri kutlayarak başlayan Kaymakam Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, “Ben öncelikle tüm velilerimizi kutluyorum. Hakikaten sizler için çok onurlu, gururlu bir gün. Öğrencilerimizin hepsini de tebrik ediyorum. Hayatlarında başarılar diliyorum. Şöyle tarihimize baktığımız zaman Osmanlı Devletimizin kurucusu Osman Bey. Osmanlı devletinin asıl kurucusu Fatih Sultan Mehmet olarak kabul edilir. Çünkü kurallar koymuş. Kurallar hakim olmuş. Türkiye Cumhuriyeti’nde de bizimde hukuk sistemimizde Yasama, Yürütme, Yargıdan sonra 4. Güç olarak medya öne geçer.” İfadesini kullandı.
iltss.jpg

 “Yirmi dört saat sınav dönemlerinde açık olacak”

Gelecek eğitim döneminde kütüphaneni faaliyete geçeceğini söyleyen Belediye Başkanı Halit Doğan, “Biz belediye olarak tabii üniversite farklı bir kurum , belediye farklı bir kurum ama bu gençler hepimizin bu memleket hepimizin bir tarafında olarak onların hayatına ve kendi geleceğimize de katkı sunmak zorundayız. Dolayısıyla bu zorunlulukla hem de ben şahsen çok severek üniversite öğrencilerimizin daha az şartlarda üniversite eğitimi görmeleriyle alakalı amaç ve gayret uğruna çalışıyoruz. İnşallah Çarşamba’da gelecek yıl ekim ayında faaliyete başlayacak. Gelecek eğitim döneminde bir kütüphanenin inşaatına başladık. İnşallah yirmi dört saat sınav dönemlerinde açık olacak öğrencilerimizde gençlerimizle Çarşambamıza hizmet edecek bir kütüphaneyi de gençlerimizin hizmetine sunmuş olacağız.” Diye konuştu

Mezun öğrencilerden üniversite kazanımlarını rapor etmelerini isteyen OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, “  Mezun olan öğrencilerimizi özellikle üniversitemizden edindikleri, kazandıkları bütün noktaları rapor halinde mezunlar platformu üzerinde bize iletirlerse biz geliştirme noktasında çaba içerisinde oluruz. Lütfen hemen mezun olur olmaz hemen bize bir takım öneriler yükleyin. Üst yönetim olarak, rektörlük olarak ve dekanınız olarak aynı zamanda Belediye Başkanımız burada. Biz yazın en azından ödevimize çalışalım yeni döneme daha fazla hazır şekilde girelim. Bu düşüncelerle Sizi tebrik ederim velilerimize hayırlı uğurlu olsun öncelikle öğrencilerimizin başarılarının ömür boyu sağlıklı mutlu verimli bir meslek hayatı diliyorum.” Şeklinde  konuştu

“İnsan yaşamında önemli bir zaman”

İletişim Fakültesi Dekanı Onur Bekiroğlu "Dışarıda ki Mezuniyet törenimiz de dahil olmak üzere hem yapısal süreçlerde hem de eğitim süreçlerinde bizlere desteğini her zaman sağlayan kampüsümüzün daha da iyi olması noktasında personeliyle tüm emeklerin gayretlerini ortaya koyan çarşamba belediyemize belediye başkanımıza çarşamba belediyemizin çalışanlarına, kaymakamlığımıza şükranlarımı sunuyorum. Bugün öğrencilerimiz 4-5 senenin ardından mezun oldular insan yaşamında önemli bir zaman dilimi diye düşünüyorum. Hem süre anlamında bir zaman dilimi hem de nitelik acısından kazanımlar açısından önemli bir zaman dilimidir. Bizlerde bu zaman diliminin nitelikli olması için calışan akademisyenleriz." dedi.

Düzenlenen törene Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Belediye Başkanı Halit Doğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu, Hukuk Fakültesi Dekanı Hasan Tahsin Keçecegil, Adalet Meslek Yüksek okulu Dekanı Hayhan ak, Terme Meslek Yükseokulu Dekanı Erol Terzi, İnsan Ve Toplum Fakültesi Dekanı İbrahim Servetoğlu, öğrenciler ve veliler  katılım sağladı.

HABER: Büşra KOCATAŞ- Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim