İLÇE MÜFTÜSÜ RAMAZAN AYINI DEĞERLENDİRDİ

İLÇE MÜFTÜSÜ RAMAZAN AYINI DEĞERLENDİRDİ
Çarşamba ilçe müftüsü Sıtkı Kaya Ramazan Ayı ile alakalı değerlendirmede bulundu.

 

 

Çarşamba İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya Ramazan Ayı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Ramazan Ayının bolluk ve bereket ayı olduğunu belirtti.

Sıtkı Kaya açıklamalarında, “bu ay gerçekten rahmet ayı bereket ayı. Diyanet İşleri Başkanlığımızca bu Ramazan Ayının ana teması ‘helal gıda helal lokma’ olarak belirlendi. Diyanet işlerimiz toplumda bu konuda bir farkındalık oluşturmak için böyle bir konu belirledi. Bizde vaazlarımızda bu konuya değineceğiz.  Ramazan Ayı, bizlere çok şey kazandıracak, Ramazan başta Kur-an ayıdır, rahmet ayıdır, mafiret ayıdır, paylaşma ayıdır. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu aydadır” dedi.

Kaya, bu aya şerefini, kıymetini veren Kur-an’dır diyerek, “Bu ayda benim özellikle tavsiyem, kuranın okunması ve anlaşılması gerekir. Bu ay aynı zamanda paylaşma ayıdır. Bu ayda fakirlerimizi ve yoksullarımızı sofralarımızdan eksik etmeyelim. Fitrelerimiz zekatlarımızı vererek onları da sevindirelim. Bu ay aynı zamanda sevinçlerin paylaşıldığı bir aydır” dedi.

Çarşamba İlçe Müftülüğü olarak ramazan süresince yapılacak çalışmaları da değerlendiren kaya, “Ramazan Ayı süresince irşat, sohbet ve vaizlerimiz çeşitli camilerimizde devam edecek. Bunun yanı sıra yine iftar yemekleri düzenleyeceğiz. Ayrıca 28 Temmuz’da Adapark’ta kuran ziyafeti düzenleyeceğiz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber