İLÇE GAZETELERİNE “ SAYFA TASARIMI EĞİTİMİ”

İLÇE GAZETELERİNE “ SAYFA TASARIMI EĞİTİMİ”
Basın İlan Kurumu Samsun İl Müdürlüğü ve 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti paydaşlığında Samsun’a bağlı ilçelerde yayın hayatını sürdüren 11 gazeteye “Sayfa tasarımı eğitimi” veriliyor. .

Eğitim Seminerinin ilk günü Çarşamba ve Terme ilçelerinde yayın yapan gazetelerin sayfa sekreterlerine, sayfa tasarımında  dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında bilgiler sunuldu.

YÜREKLİ “SAYFA TASARIMI ÜZERİNE PRATİK BİLGİ SUNUMU”

Terme İlçesi’nde yayın yapan Bilgi ve Vizyon Gazetesi ile Çarşamba ilçesinde yayın hayatını sürdüren Haber Expres Gazetesi’nin çalışanlarına yönelik verilen eğitim öncesi proje ile ilgili kısa bilgiler veren Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Murat Yürekli “İlimize bağlı 6 ilçemizde yayın yapan 11 gazetemize yönelik bir eğitimdir. Biz daha önce ilçelerimizi ziyaretlerimizde özellikle gazetelerimizin istek ve sıkıntılarını not etmiştir. Bunu genel müdürlüğümüz ile paylaştıktan sonra, ilçe gazetelerimize yönelik bu tür eğitim çalışmaları noktasında genel müdürlüğümüzden de destek aldık. Bu amaçla Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti ile bu ortak projeyi gerçekleştiriyoruz. Şu gerçeği çok iyi biliyoruz ki, bir gazetenin içeriği kadar sayfa düzeni de çok önemlidir. Özenerek yapılan gazeteler okuyucusundan bunun karşılığını alır. Bu doğrultuda  Sayfa tasarımı konusunda uzman olan Grafiker arkadaşımız Mehmet İnce tarafından verilen eğitimde, estetik kaygısı üzerine pratik bilgi sunumu yapılıyor. “dedi.

TEMİZ “SAYFA TASARIMI BİR GAZETENİN BEL KEMİĞİDİR”

Eğitim Semineri öncesi söz alan Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz ise, bir gazete için sayfa tasarımının büyük önem taşıdığını belirterek, ”Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürümüz projeyi bana aktardığında projeye seve seve paydaş olacağımızı söyledik. Çünkü bu atılan adım, ilçe gazetelerimizin tasarımının daha iyi yapılmasına yönelik bir adımdır ve gazetelerimize yönelik yapılan ve ya yapılacak bu adımları destekliyoruz.  Ben bu çalışmaların ilçe gazetelerimize olumlu yönde katkı sağlayacağını düşünüyorum. “ifadesini kullandı.

Sayfa sekreterlerine tasarım ile ilgili pratik bilgiler aktaran  Grafiker Mehmet İnce, gazetelerin özenli tasarımlarının vatandaşlarda daha fazla ilgi duydurduğunu ifade etti. Ayrıca gazetelerin tasarımlarının medya temsilcilerinin kurumsallaşma yönünde ki önemli bir faktörü olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından eğitime geçildi. Eğitim kapsamında Çarşamba İlçesi’nde Haber Expres, Terme ilçesinde Bilgi ve Vizyon, Vezirköprü ilçesinde Özlem-Yaşam-Vatandaş, Havza ilçesinde 25 Mayıs ile Bafra ilçesinde Yenigün, Altınova ve Kızılırmak gazetelerine eğitimler veriliyor. 

20150525_112406.20150526090247.jpg20150525_113018_1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber