İlaçla toplanan Sokak Köpekleri için tepkiler artıyor

İlaçla toplanan Sokak Köpekleri için tepkiler artıyor
Çarşamba’da sokak köpeği sorunu günden güne büyüyor. Okulların açılmasına sayılı günler kalarak yeniden ilçe merkezinde artmaya başlayan Köpek sorununun çözüme kavuşturulması bekleniyor

 

Çarşamba’da önce ki akşam meydana gelen olayda belediye ekiplerince yapılan sokak köpeklerini toplama çalışmalarında belediye görevlileri tarafından sokak köpeklerine ilaçlı iğne atılarak toplandığı öğrenildi. Çarşamba Sungurlu Mahallesi Gazi Bulvarında yaşanan olayda üzerinde Çarşamba Belediyesi ilaçlama aracı yazan bir araçtan, sokakta bulunan köpeklere Belediye görevlilerince ( Çarşamba Belediyesi Özel Temizlik ekipleri) iğne atan bir silahla ateş edildiği öğrenildi. Tüfekten atılan iğne köpeklere isabet ettikten sonra köpeklerin acı feryatlarla sağa sola kaçıştığı gözlenirken vatandaşlar olaya tepki gösterdi.

Çevredeki vatandaşlar yaşanan bu gelişmenin ardından belediye görevlilerine tepki ve isyan ettiler. Belediye görevlilerinin araçtan bile inmeyerek aracın camından beri köpeklere attıkları iğnenin köpekleri öldürdüğünü iddia eden vatandaşlar çileden çıktı. Aracın olay yerinden ayrılmasının ardından çevrede toplanan vatandaşlar yaşanan gelişmeye tepkisini gösterdi. Vatandaşlar, “Evet çevrede çok fazla köpek var ama çözümü bu değil. İnsanlar köpeklerden korkabilir ama belediyelerin onları öldürmemesi gerekiyor. Onlar için barınak masrafının altına giremiyorlar sonra vuruyorlar. Yazık!” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Köpekleri vurmanın insanlık dışı bir uygulama olduğunu belirten mahalle sakinleri bu konuda Çarşamba Belediyesinin hayvan koruma barınağı yapması gerektiğini savundular. Bu arada geçtiğimiz yılda yaşanan aynı tür olaylarda belediye temizlik işlerini özelleştirdiği için bu konunun kendilerini ilgilendirmediğini beyan ettikleri iddia edilirken Özel Temizlik Şirketi görevlilerinin geçtiğimiz yıl ilaçla köpekleri uyuttukları belirtilmişti.

Ancak bazı vatandaşlar özellikle ilçe genelinde herkesin dilinde olan bir Temizlik kamyoneti ile ilaçla zehirlenerek öldürülen hayvanların Samsun dışında bir yere götürerek atıldığını iddia ederken bu konunun yeniden gündeme gelmesi vatandaşların tepkilerini arttırmaya devam ediyor. Vatandaşlar, “Sokak köpekleri çok fazla kabul ediyoruz. Ama onlarda bir can taşıyor. Öldürülmeleri yerine onlar için Köpek barınakları yapılarak burada toplanıp bakımları yapılabilir. Bu tür uygulamaya gitmeyen belediye Özel Şirket üzerinden köpekleri öldürterek kurtulma yolunu tercih ediyor. Böyle bir vahşeti kınıyoruz” şeklinde tepkilerini dile getiriyorlar.

Haber-Foto: Serkan Karahan

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber