İl Tarım Müdürü Kadir Güven’den Çarşamba TSO'ya ziyaret…

İl Tarım Müdürü Kadir Güven’den Çarşamba TSOya ziyaret…
İl Tarım Müdürü Kadir Güven, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli’yi makamında ziyaret etti.

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

Çarşamba Ovası ve İlçedeki tarımla ilgili konuların ele alındığı ziyarette bir konuşma yapan İl Tarım Müdürü Kadir Güven “Çarşamba Ovasındaki sulama projelerinin tamamlanmasını bekliyoruz. Ovanın rantabl bir şekilde değerlendirilmesi için, bu projenin bir an önce bitirilmesi gerekmektedir. Sulama Projelerinin tamamlanmasıyla, arazi toplulaştırılması noktasında da çalışmalara başlayacağız” dedi.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kefeli’de yaptığı konuşmasında “Her şeyden önce Samsun kalkınması tarıma dayalı olan bir şehirdir. İlimizin tarımdaki en büyük potansiyeli de Bafra ve Çarşamba Ovalarına sahip olmasıdır. Tarım sektöründe yılların biriktirmiş olduğu yapısal sorunlarımız var. Bununla birlikte Türkiye ölçeğinde, çok önemli üretim merkezlerinin başında geliyoruz. Kadir Güven Müdürümün de vurguladığı üzere, sulama ve drenaj projelerimizin bitirilmesi, Çarşamba Ovasındaki üretime ivme kazandıracaktır. Diğer taraftan her zaman söylediğimiz üzere, parçalanmış tarım arazilerinin toplulaştırılması yada sözleşmeli tarıma geçilmesi, gerçek anlamda tarımsal işletmelerin kurulması neticesinde, ovamızdaki üretim ve kalitede artacaktır.

Tüm bu gelişmelerin yanı sıra ürünlerimizin işlenip, ambalajlanabileceği ve muhafaza edilebileceği tesislere de ihtiyacımız var. Bu tesislerin rahatlıkla kurulabileceği büyük yatırım alanları yani Tarıma Dayalı veya Gıda Organize Sanayi Bölgeleri oluşturmalıyız. İlçemizin ekonomisine katkı sağlayabilmemiz için yatırımcılara, alan tahsis edebilmeliyiz. Aksi takdirde Çarşamba’ya yatırım çekebilme şansımız yoktur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber