İl Sınırları İçindeki Hayvan Alım Satımlarında Kolaylık

İl Sınırları İçindeki Hayvan Alım Satımlarında Kolaylık
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, “Yurt içi hayvan nakil yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile il sınırları içinde yapılacak sığır, koyun, keçi, at, arı ve hayvansal ürün nakillerinde veteriner sağlık raporu uygulaması kaldırılmıştır. Bund

 

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca 14 Mayıs 2013 tarihinde hayvan nakil yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile ilgili İl Müdürü Kadir Güven bir açıklama yaptı. Güven açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yurt içi hayvan nakil yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile il sınırları içinde yapılacak sığır, koyun, keçi, at, arı ve hayvansal ürün nakillerinde veteriner sağlık raporu uygulaması kaldırılmıştır. Bundan böyle il sınırları içinde sığır nakillerinde pasaport, koyun-keçi nakillerinde ise nakil belgesinin hayvan sahiplerinin yanlarında bulundurmaları yeterli olacaktır. Bu değişiklik ile Samsun il ve ilçelerinde gerek doğrudan hayvancılık işletmeleri arasında gerekse hayvan pazarlarında bir canlanma olacaktır. Bu kararın ilimizde besilik, damızlık hayvan işletme sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Burada hayvan sahiplerinden özellikle hayvan pasaportlarını bağlı bulundukları Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerinden bir an önce almalarını, hayvan alım ve satımlarını 7 gün içinde pasaport ve nakil belgesinin ilgili kısmı ile İlçe Müdürlüklerine bildirmelerini, TR55 ile başlayan işletme numaralarını nüfuz cüzdanı gibi yanlarında bulundurmaları önem arz etmektedir. İller arasında hayvan nakillerinde ise eskiden olduğu gibi veteriner sağlık raporu uygulaması devam etmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel