İL MİLLİ EĞİTİM ÖĞRENCİLERİN DERTLERİNE KULAK VERDİ

İL MİLLİ EĞİTİM ÖĞRENCİLERİN DERTLERİNE KULAK VERDİ
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sosyal medya aracılığıyla öğrencilerin eğitim öğretimle ilgili fikirlerini aldı

Resmi twitter hesabı olan @samsunmem üzerinden öğrencilere taleplerini soran Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sosyal Medya Ekibi öğrencilerden birbirinden güzel twitler aldı.
Resmi twitter hesabı üzerinden "Sevgili öğrencilerimiz. 2 gün boyunca hesabımıza yazdığınız bütün twitler teker teker okundu. Birbirinden güzel, esprili ve kaliteli metinlerle karşılaşıldı. Sizler herşeyin en iyisini hak ediyorsunuz. Şimdi Samsunumuzun okullarını sizlerin sevebileceği ve daha yaşanır hale getirebilmek için neler beklediğinizi öğrenmek istiyoruz. Kişi hak ve hürriyetleri ile ahlâki değerlere ters düşmemek kaydıyla, okullarımızda görmek istediğiniz şeyleri bizlerle buradan paylaşmanızı istiyoruz" ifadelerine yer veren Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, aldıkları tüm cevapları değerlendirdi ve rapor hazırlayarak İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin'e sundu.
Gelen taleplerden memnuniyet duyduğunu belirten Girgin, öğrencilerimizin sosyal medya üzerinden eğitim öğretimle ilgili paylaştıkları her şeyi bizzat takip ettiğini, yazılan metinlerin büyük bir çoğunluğunun memnuniyet verici olduğunu ve taleplerin yerine getirilebilmesi için gereken çalışmanın başlatıldığını belirtti.
Öğrencilerin sosyal medyayı aktif kullandığını söyleyen Girgin, “Orada farklı bir dünya var. Öğrencilerimiz neredeyse bizim de orada olmamız gerekir. Öğrencilerimize ulaşacağımız neresi varsa bizzat oraya gidip ulaşacağız. Onlarla aynı frekansı paylaştıkça Samsun eğitimini geliştirebiliriz. Ben öğrencilerimizi kutluyorum. Kar tatili sürecinde birbirinden güzel, kaliteli ve gerçekten zeka ürünü twitler attılar. Ahlaki değerlere ve kişi hak ve hürriyetlerine zarar vermediği sürece yazılan her türlü ifadeyi beğendik. Bundan sonra daha aktif şekilde onlarla bir arada olacağız" dedi.
Sosyal medya hesapları için bir ekip kurduklarını ifade eden Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, sosyal medya üzerinden talepte bulunan bazı öğrencilerle değişik vesilelerle bir araya geleceklerini ve onların dertlerini dinleyip çözüm üretmek için gerekeni yapacaklarını belirtti.
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sosyal Medya Ekibi tarafından öğrencilerden gelen twitler neticesinde hazırlanan rapora göre öğrenciler okul başlangıç saatinin değiştirilmesini, sosyal faaliyetlere herhangi bir kriter konulmadan, isteyen kişilerin katılımının sağlanmasını, teneffüs sürelerinin arttırılmasını, sportif faaliyetlere daha fazla önem verilmesini, okulda yapılan kulüp çalışmalarının amacına uygun hale getirilmesini, öğretmenlerin öğrencileri okul türlerine göre kıyaslamamasını, okullarda teknolojik imkanların arttırılması ve daha etkin kullanım imkanı sunulmasını, okullardaki eksik araç gereçlerin tamamlanması ve arızalı olanların tamir edilmesini, öğrencilere başarıyı arttırmaya yönelik seminerler verilmesini, lise son sınıf öğrencileri için üniversite tanıtım gezilerinin düzenlenmesini, yabancı dil eğitimine ağırlık verilmesini, Mesleki ve Teknik Eğitime ağırlık verilmesini, okul kütüphanelerinin zenginleştirilmesi ve kitapların öğrenciler tarafından seçilmesini, öğrencilerin ileride tercih edecekleri meslekle ilgili sadece o mesleğe yönelik derslerin uygulanmasını, okullara yemekhane yapılmasını, okul bahçelerinin ve sahalarının düzenlenmesini öğrencilere yurt dışı gezi imkanının sağlanmasını, okullarda serbest kıyafet uygulamasına geçilmesini, Avrupa Birliği Projelerine daha fazla ağırlık verilmesini, okullarda Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verilerek öğrencilerin yurt dışı yarışmalara katılımının sağlanmasını, okullar arası ses yarışması düzenlenmesini, öğretmenlerin öğrencilere karşı tutumlarını değiştirmelerini, öğrencilerin telefonlarını okul saatlerinde teslim edebilecekleri güvenli bir ortamı yetiştirici ve destekleyici kurslarda daha fazla derse yer verilmesini, okulların ısıtma sistemlerinin güçlendirilmesini, okullarda şiir, kompozisyon ve diğer edebiyat türlerine ağırlık verilmesi ve bunları içerecek etkinlikler düzenlenmesini, belirli gün ve haftalar ile özel günlerde yapılan tören ve kutlamaların, daha etkin faaliyetlerle gerçekleştirilmesini, hafta sonları spor derslerinin verilmesini okul maçlarına takımda yer alan öğrencilerin dışında da izleyici olarak öğrencilerin katılımına müsaade edilmesini ve okul kantinlerindeki yemeklerin daha ucuz olmasını istediler.

kulakverin-2.jpg

kulakverin-3.jpg

kulakverin-4.jpg

kulakverin-5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim