ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

İktidarın halka verdiği değer sadece yol değil!

İktidarın halka verdiği değer sadece yol değil!

15 Temmuz Darbe planlamasına karşı duran milletimizin, cesaret ve ferasetli tutumu;
İdarecilerimizin ‘bu millet için ne yapılırsa azdır’ hamlesi ışığında devlete ve hükümete millet adına hamle üstüne hamle yaparak müteşekkirliğini göstermek istiyor. Vatandaşın menfaati ve çıkarı için birçok hizmetleri sunmaktadır.  Bu çalışmalarda halkı memnun etmektedir. SGK’dan, Vergiye kadar her konuda halkın menfaati yönünde çalışmalar yapılmaktadır. Bu da iktidarın halka bir teşekkürü anlamındadır.

Önceki gün sayın Başbakan’ın valilere talimatı, belediyeleri yakinen takip etmeleri ve halkın sıkıntılarını yakinen takip etmelerini istemesi, belediye hizmetlerinin yerine gelmediği anlamındadır. İl valilerinin, belediye çalışmalarını yakinen takip etmelerini, hizmet babında istemesi ayrı bir güzellikti. Bundan sonra vatandaş belediye hizmetleri konusunda valileri de arayabilecek. Sıkıntılarını, sorunlarını valilik kanalıyla çözebilecekleri uyarısı yapılmıştır. Bu ne güzel bir hizmettir. Halk zaten belediye başkanlarına ulaşamıyor. Ulaşmak için aralara insanlar sokuyordu. Bir tanış bulacaklardı ki, sıkıntılarını anlatsınlar. Sıkıntılarını anlattıkları birim müdürleri de ne kadar alakadar ki!...

Köylerin sorunları o kadar çok ki özellikle yol sorunları pantolon yamaları gibi yarım yamalak yapılıp, gidilmiştir. Bu konuda da torpil yapıldığı kanısındayım. Öyle köyler var ki; yolları tam yapılmış. Öyle köyler de var ki; yollar yarı beton, yarı bozuk haldedir. Şimdi buradan muhtarlarıma sesleniyorum. Valilere gidiniz. Valilerimizi Köylerinize davet ediniz. Bozuk yollarınızı, temizlenmeyen dereleri, çaylarınızı, su kanallarınızı gösteriniz. Sıkıntılar öyle çok ki; belediyeler şirketler kanalıyla bu sorunu çözmeye çalışıyor. Bu Ama sorun bitmiş değildir. İhaleye verdiğiniz yol yapımına gönderdiğiniz şirketleri iş yerinde ya da yaptığı yolları denetlediniz mi? Gelin ben sizi gezdireyim. Yapılan çalışmaları göstereyim. İktidarın  valileri de katkı versin diye bu konularda görevlendirdiğine inanıyorum. Yeni mahalle olan köylerimizin ara yolları ilçe belediyelerine aittir deniliyor.İlçe belediyesi önce şehir içlerini, mahalle aralarını yapsın. İlçe belediyesi işi ucuz yoldan çamurlu yola, topraklı yola mıcır döküp ardından üzerine asfalt serip bitirmemelidir. Bu mudur çalışma?

Sayın Valimizi köyleri gezmeye davet ediyorum. Belediyelerin yaptığı betonlama ve mıcır çalışmalarını incelemesini arzu ediyorum. İktidarın halka verdiği değer  ve önemi belediyeler sadece yol bazında vermediğini düşünüyorum. Valiliklere böyle bir görev verilmesini canı gönülden destekliyor. Takipçisi olacağımı söylüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi