İkinci Öğretim Öğrencisi İkinci Sınıf Öğrencisi mi?

İkinci Öğretim Öğrencisi İkinci Sınıf Öğrencisi mi?
Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Mehmet Batuhan Örs, birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden alınan katkı payı ve harçların kaldırılmasına ilişkin kararla ilgili bir açıklama yaptı.

Bakanlar Kurulu Kararına göre, 2012-2013 akademik yılından itibaren, öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden katkı payı alınmayacağını söyleyen Örs, ikinci öğretim öğrencilerinin öğrenim ücretlerinde bir değişiklik yapılmamasını ise eleştirdi. Örs, "Öğrenim ücretleri kaldırılmayan ikinci öğretim öğrencileri, ikinci sınıf öğrenciler midir?" diye sordu.

Birinci öğretimde ve açık öğretimde tahsil hayatını sürdüren öğrenciler için yapılan düzenlemenin öğrenciler ve aileler arasında memnuniyetle karşılandığını belirten Örs, "Üniversitelerde yalnızca birinci öğretim öğrencileri okumuyor. Bu nedenle bu karar eksiktir. Zira, ikinci öğretim öğrencileri yok sayılmıştır."dedi.

Harçlarla ilgili düzenlemeye asıl ihtiyaç duyanların öğrenim ücretlerinin yüksekliği sebebiyle ikinci öğretim öğrencileri olduğuna değinen Örs, "Bu kararın "adalet" perspektifinden yaklaşılarak yeniden incelenmesi gerekmektedir. İkinci öğretim öğrencilerinin huzursuzlukları ve talepleri göz önünde bulundurularak, mağduriyetleri giderilmelidir." diyerek açıklamasını noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir