İKİNCİ EL OTO DURAKLADI!

İKİNCİ EL OTO DURAKLADI!
İkinci el binek ve hafif ticari araç pazarında Eylül ayında 141 bin 508 adet satış olurken, araç fiyatları yüzde 2,59 düştüğü açıklandı.

ARAÇ FİYATLARI % 2,59 GERİLEDİ”
Türkiye ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında eylülde bir önceki aya kıyasla 17 bin 829 adet, Eylül 2022'ye göre de 36 bin 207 adet daha fazla kurumsal ilan yayınlandı. Türkiye ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satış sayısı, eylül ayında ağustosa göre yaklaşık yüzde 12 artarak 141 bin 508 oldu, araç fiyatları yüzde 2,59 geriledi.

“SATIŞLAR GEÇEN SENE AĞUSTOS AYINA GÖRE % 4 ARTTI”
Eylül ayında 378 bin 274 kurumsal ilandaki araçların yüzde 37'sinin (141 bin 508 adet) satışı yapıldı. Satışlar ağustos ayına göre % 12, geçen yılın aynı ayına göre de % 4 arttı. Yılın Ocak- Eylül döneminde ise 2022'nin aynı döneme göre satış sayısında % 12 artış gerçekleşirken, ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında en çok satışı yapılan ilk 32 markanın 253 modeline ait 135 bin 803 adet ilanın fiyat değişimleri incelendi Yapılan analizlere göre, Eylül pazarında perakende fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 2,59 geriledi.

“İLAN FİYATLARINI REVİZE EDEREK YENİDEN YAYINLIYORLAR”
Çevrim içi platformda ikinci el ticareti yapan kurumlar, iki sebeple satışa sundukları araçların ilanlarını geri çektiği öğrenilirken, birincisi, değişen pazar koşullarına göre ilandaki araçların fiyatını revize ederek ilanı yeniden yayınlıyorlar. İkinci olarak, ticaret yapan kurum, aracını sattığı için ilandan çekiyor ve yeniden satışa sunacağı bir aracının ilanını yayınlıyor. Bu ikinci grup araç ilanları, yani ilandan tamamen kaldırılan araçlar "satış" olarak kabul ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir