İkinci el araç piyasası durgun

İkinci el araç piyasası durgun
İkinci el araç fiyatlarında düşüş yaşanmasına karşın araç satışlarında artış olmadığı görülüyor

Son zamanlarda fiyat düşüşü yaşanmasına rağmen ikinci el piyasasında durgunluk ve hatta yer yer düşüşler görülüyor. Araç fiyatlarında gerileme olmayacağının altını çizen oto galeri esnafı İbrahim Fırıncı, ‘‘İkinci el araç piyasasında bugün itibarıyla bir düşüş var. Bir durağanlık var daha doğrusu. Araç fiyatları durağan vaziyette, aşağı gelmesi gibi bir durum henüz söz konusu değil. Şu an için söyleyebiliriz ki, ikinci el araç piyasasında bir durağanlık var.’’ dedi.

İnsanların önceden otomobilleri bir yatırım aracı olarak gördüklerini ve ikinci el araç piyasasının da buna uygun olduğuna değinen Fırıncı, piyasaların genelinde yaşanan durgunluktan dolayı kişilerin araç satın alma noktasında düşüş olduğunu söyledi.

03-haber-ici.jpg

‘‘Enflasyon yüksek, araç fiyatları da yüksek’’

Araç fiyatlarının enflasyona bağlı olarak yükseldiğine, enflasyon yükselince araç fiyatlarının da yükseldiğine dikkati çeken Fırıncı, sözlerine, ‘‘Şu an yüksek bir enflasyon var. Araç fiyatlarında da bir yükseklik var doğrusu. Biliyorsunuz ki araba fiyatları piyasadan bağımsız değil. Piyasa da yüksek araba fiyatları da yüksek. Şu an biraz doygunluk noktasında geldi. Ben, fiyatlarda yükseliş olmayacağını, bir süre daha böyle devam edeceğini düşünüyorum.’’ şeklinde devam etti. Araç fiyatlarının olağan dışı bir şekilde yükseldiğinin altını çizen Fırıncı, bu durumu enflasyon artışı ve döviz yükselişine bağladı.

‘‘Fiyat yükselişini öngörmüyorum’’

İkinci el otomobillerin fiyatlarında yaşanan düşüşe rağmen satışların yükselmediğini söyleyen Fırıncı, ‘‘Araç sahipleri araçlarının fiyatlarını halen düşürmediler. Ama talep çok fazla azaldı. Bundan 4-5 ay önceye göre talep, çok daha azalmış durumda. Bu kadar yüksek bir enflasyonun olduğu bir ortamda alım gücü de düştü. Zaten insanlar kendilerini ve bütçelerini koruyabilmek için ikinci el araçlara yöneliyorlardı. Ancak ikinci el araçlarda fiyat yükselişi olacağını ben öngörmüyorum.’’ dedi.

02-haber-ici.jpg

Haber: İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber