“İKİNCİ BİR KAOSA GİRMEK İSTEMİYORUM”

“İKİNCİ BİR KAOSA GİRMEK İSTEMİYORUM”
Samsunspor Kulüp Başkanı Yüksel Yıldırım katıldığı canlı yayında FIFA’nın transfer yasağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sezon başında Hüseyin Eroğlu ile yaptıkları planların tutmadığını ve hoca değişikliği yapmak zorunda kaldıklarını bu süreçte önce sergen Yalçın ve Rıza Çamlıbay ile görüştüklerini ancak iki hocanın da kabul etmediğini söyleyenSamsunspor Kulüp Başkanı Yüksel Yıldırım, “ Görünen köy kılavuz istemez lige büyük umutlarla başladık. Hüseyin Eroğlu hocamızla birlikte onun talebi doğrultusunda yapmış olduğumuz transferlerle başladık. Hocamız bize ilk 10’da olacağız demişti. Gördük ki süper lig başka bir ligmiş. Biz 3 sene alt ligde mücadele ettikten sonra geldik süper lige ama ama bizim ilk 5 maçımız zor bir fikstürdü onun sonucunda hoca değişikliğine gitmek zorunda kaldık. Transfer bitmişti. Tek yapabileceğimiz hoca değişikliğiydi.Türkiye’de önce sergen hoca ile görüştük. Bize geri dönüş yapmadı. Bizi düşünmediğini söyledi sonra rıza hoca ile görüştük. ‘ bir kaostan çıktım ikinci bir kaosa girmek istemiyorum. Beni affedin’ dedi. Bizde yurt dışında arayışlara başladık. Önümüze bir sürü alternatifler gelmişti bulunduğumuz ortama en uygun hocanın MarkusGisdol olduğuna karar verdik. Çünkü o geçmişte Almanya’da küme düşme mücadelesi veren takımları kümede tutmuştu. Bizim için çok önemli bir referanstı. Onunla başladık 1 puandaydık bugün 15 puana geldik. Hocamız 10 maçta 14 puan topladı. Bu da 1,4 puan ortalaması demek. Önümüzdeki 21 maçta 1,4 ortalama ile puan toplarsak 30 puan ediyor. 15 puanı üzerine koyarsak 45 puan ediyor. Bu da bizim ligde kalmamız için yeterli gözüküyor.” Dedi.

“Hedefimiz ligde kalmak”

Ligin son sıralarında olduklarından dolayı memnun olmaklarını söyleyen başkan Yüksel Yıldırım, “Bu hafta sonu lig yeniden başlıyor. Bizim diğer takımlardan çok daha fazla çalışmamız lazım. Çok daha fazla arzulu olmamız lazım. İstekli olmamız lazım ki ligde kalalım. Hüseyin hocamla hedef ilk 10’du şimdiki hedefimiz ligde kalmak. Bulunduğumuz ortamdan memnun değiliz. Transferlerimizin bazıları tuttu bazıları tutmadı bazıları da zaman alıyor. Şimdide Afrika Kupası Başlıyor. 3 oyuncumuz Ntcham, Kingsley, NanuAfrika Kupasında mücadele edecek. Sakatlarımız var. Zor bir süreçten geçiyoruz. Bazı oyuncularımızla tek taraflı fesih yapmak zorunda kaldık. Oyuncular gitmedi. Hocalar istemedi. Bizde açıkçası hocaların kurbanı olduk. Şampiyon olmak için bunlara ses çıkarmadık ama, sonradan gördük ki, FIFA’da farklı bir karşılığı varmış. Tek taraflı fesih yaparsanız FIFA sizi transfer yasağına götürüyormuş. Biz Bunu başımıza gelince öğrendik.”

"FIFA'NIN KARARINA ŞOK OLDUK"

FIFA'dan gelen cezayla birlikte şok olduklarını belirten Yıldırım: "Geçen sene Boldrin ile Novikovas disiplinsiz davranıyordu. Eroğlu, kadro dışı bıraktık ama biz tekrar affettik. Boldrin'le anlaştığı ücreti verdik. Ama Novikovas anlaşmaya yanaşmadı. Oynamadan bir buçuk yıllık tüm parasını istedi. Oyuncu tek taraflı fesih yaptı ve FIFA'ya gitti. FIFA, bizi anlar dedik ama öyle bir karar geldi ki, şok olduk. Oyuncunun avukatı ve Novikovas'la uzun pazarlıklar sonunda anlaştık. Oyuncunun 630 küsur bin avroluk bir buçuk yıllık alacağını hepsini istediler. Köşeye sıkıştığımız için hepsini ödedik. Evraklar daha FIFA'ya ulaştırılmadan hızlı bir şekilde karar geldi. FIFA'nın verdiği cezaya itiraz ettik. İsviçre'nin en önemli 3 avukatından birini tuttuk yeter ki Samsunspor bu cezadan kurtulsun diye. Öyle bir şey oldu ki, mahkeme sonunda avukat, "Yüzde 51 biz kesin kazanıyoruz' dedi. Sonra bize CAS'ta da kaybettiğimiz ile ilgili karar geldi."

'KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ'

Son olarak Başkan Yüksel Yıldırım, rakiplerinden aldıkları puanlarla bu ligde kalacaklarına inandıklarının altını çizerek, "Kayserispor'un tahtası kapalıydı. Oyuncular kendi arasında oynayarak son 2 senedir Türkiye'ye örnek oldular. Biz inanıyoruz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Rakiplerimizle oynadığımız maçları aldığımız sürece biz bu ligde kalırız diyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir