Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

İki ayrı duygular paylaştık…

İki ayrı duygular paylaştık…

Dünkü köşe yanımda bahsettiğim konu ile alakalı yazı ile bu gün sizlere merhaba diyecektim.

Ama olmadı.

İki önemli haber bu düşüncemi alt üst etti.

Birincisi akşam haberleri yaptık gazetemizi baskıya verip evimize gittik.

Ama sabaha karşı gelen haber içimizden bir şeyleri alıp götürdü.

İlçemizin değerli iki ismi elim bir trafik kazası neticesinde hayatını kaybetmişti.

Evet, birisi Koskoslar Petrol ve Otomotiv’ in sahibi işadamı üstem Koskos, diğeri ise Yeşilırmak Mahallesi Muhtarı, hal esnaflarımızdan İhsan Atay’ ı kaybettik.

Her ikisi de Çarşamba için çok şeyler yapmış isimler.

Halkın sevdiği isimler.

Her iki sevdiğimiz isimlere Allahtan rahmet, kederli ailelerine ise başsağlığı diliyoruz.

***   

Bir diğer haber ise malum konuların yanında Şengüller Petrol önünde ki yol sorununu işleyecektik.

Onun yerine yine o kavşakla bağlantılı olan ancak ilk etapta hiç alakası olmayan Hukuk Fakültesi cephesinden gelen haber oldu.

Çarşamba’ da yapımı sona yaklaşılan Hukuk Fakültesine OMÜ Rektörlüğünden gönderilmek istenen bir grup öğrenci GİT-Mİ-YO-RUZ tepkisi geldi.

Haydi buradan yakın şimdi…

Gelişen, büyüyen, modernleşmeye başlayan Çarşamba’ya son modernizasyonla Fakülte binası yapılıyor ama bu defa da öğrenciler

YOK İSTEMEZÜK diyorlar- mış…

Gelen haberde şu şekilde idi: OMÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri, 2011-2012 eğitim öğretim döneminde açılan fakültenin Çarşamba ilçesine taşınmaması için yargıya başvurdu. İlçede eğitime yönelik gerekli sosyal donatıların bulunmadığı ve fakültenin taşınmasıyla ilgili siyasi sebepler olduğunu ifade eden 62 öğrenci, Samsun Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.
OMÜ Öğrenci Kulübü'nün de kendilerini desteklediğini söylenen açıklamada, mevcut üniversite kampusu içinde eğitimlerine devam etmek istediklerini, geçen yıl tercihlerini ÖSYM kılavuzuna göre yaptıklarını ve Hukuk Fakültesi'nin Çarşamba ilçesine gideceğine dair kendilerine bir açıklama yapılmadığını beyan ettiler. Ve akabinde demişler ki; Biz de hukukçuların yaptığını yapıyoruz ve hakkımızı savunuyoruz. Şu an biz 1. sınıfız ve fakültenin ilk öğrencileriyiz. Açıkçası siyasi nedenlerle fakülte Çarşamba'ya gidiyor. Biz de siyasetin oyunu olmak istemiyoruz. Çarşamba ilçesinde gerekli sosyal aktiviteler yok. Ayrıca, Çarşamba ilçesine gidildiği zaman öğretim elemanı temini de zorlaşacaktır. Öğrencilere büyük bir maddi külfet olacaktır. Bunun gibi sebeplerden dolayı fakültenin Çarşamba'ya gitmesini istemiyoruz" demişler.

Haydiiiii. Biz aylardır, yıllardır Çarşamba güzel oluyor, modernleşiyor, gelişiyor derken, şu Hukuk Öğrencilerinin yaptığına bakın.

Sanırım öğrenciler bilmiyorlar. Bizim şahane bir Ada parkımız var. İçinde tarihi çay evimiz, Göl restaurantımız, gezi alanlarımız, yürüyüş alanlarımız varrr. Sonraaaa, Abdullaşpaşa parkımız, Gazi çay parkımız vaaar. Haa pardon unuttum Gülhanemiz var. Olmadı Özakkaya cafemiz var, daha onlarca özel cafelerimiz var. Kim demiş sosyal aktivite yok diye…

Uydurmasınlar.

Ne şimdi durup dururken Çarşamba’ya SİNEMA, DİSKO, EĞLENCE PARKI (Muhteşem büyüklükte), Konserler verelim, tiyatrolar, Bunları mı istiyorlar!... Şimdi koskoca belediyenin yaptıklarını görmüyorlar.

TEKSAS adlı kötü şanımız da şükür bitiyor. Daha bu Hukuk Öğrencileri ne istiyor. Ha TOKİ evlerimizde var. Sanki ada parkta ki çimenler onlara yetmiyor.

Okulun taşınması siyasiymiş. Yesinler. Neresi siyasi. Belediye Başkanı Dündar “ben yaptırdım” dediği için mi siyasi oluyor? O değil, yaptıran belli bahane arıyor bu çocuklar bahane…

Ayrıca İlçede Haber Expres Gazetesi ile gelecek olan siz Öğrencilerin sorunları ile yakından ilgilenecek, yanınızda olacak bir gazeteniz de var.

Daha ne istersiniz ki!?.

Gelin hep birlikte Çarşamba’yı şenlendirelim olun bitsin…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi