İki askerin silahına el konuldu

İki askerin silahına el konuldu
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Lice’de inceleme yapan cumhuriyet savcılarının, olay yerinde bulunan görevli personelin kimliklerini tespit edip silahlarına el konulduğu söyledi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ile Baro üyesi bir grup avukat önceki gün Çeper köyünde karakol yapımına yönelik protesto gösterileri sırasında göstericilerden, Ramazan Baran ve Baki Akdemir’in hayatını kaybettiği olay yerinde inceleme yaptı. Olayın meydana geldiği yerde taziyeleri kabul eden Ramazan Baran’ın ailesine başsağlığı dileyen Elçi, göstericilere ateş açıldığı bölgeyi inceledikten sonra görgü tanıklarından bilgi aldı.

Elçi, daha sonra beraberindekilerle birlikte Lice Cumhuriyet Savcılarıyla bir görüşme yaparak, soruşturmanın seyri hakkında bilgi aldı. Elçi, geçmişte kamu görevlilerinin sorumlusu-şüphelisi olduğu ve özelikle yaşam hakkının ihlalini oluşturan suçların soruşturulmasında faillerin korunduğunu öne sürdü. Çoğu kez objektif ve etkili bir soruşturma yapılmadığını öne süren Elçi, delillerin yeterince toplanarak faillerin adalet önüne çıkarılmadığını kaydetti. Bu durumun adaletsizliğe yol açtığı gibi toplumu da rahatsız ettiğini dile getiren Elçi, bu dönemde özellikle bu hassas süreçte 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan bu olayın etkili şekilde ve kuşkuya yer bırakılmayacak bir soruşturmanın yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Elçi, cumhuriyet savcılarının, olayın hassasiyetinin farkında olduklarını, olay mahallinde bulunan görevli personelin kimliklerinin tespit edildiğini, olay yerindeki kovanların toplandığını ve personelin silahlarına el konulduğunu ifade ederek, soruşturmanın tarafsız bir şekilde yürütüleceği söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel