İHL binası öğrenci nüfusunu kaldırmıyor

İHL binası öğrenci nüfusunu kaldırmıyor
Çarşamba AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse ve Yönetim Kurulu üyeleri, Çarşamba İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyarette artık İHL binasının Çarşamba için yetersiz olduğu belirtildi

 

Çarşamba AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse ve Yönetim Kurulu üyeleri, Çarşamba İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret etti. AK Parti ilçe Başkanı Mehmet Köse yıllar önce bahçesinde koştuğum sıralarında ders gördüm okulu ziyaret etmek benim için duygusal ve önemli bir an derken, İmam Hatip Liselerinin Türkiye’de eğitim anlamında bir numaralı eğitim kurumları olduğunu vurgusunu yaptı.

Çarşamba ilçe Milli Eğitim Müdürü İsa Uysal’ın da eşlik ettiği ziyarette açıklama yapan Uysal, “bu yıl Çarşamba’daki öğrencilerin Lise tercihlerinde 600 öğrenci ilk tercihi olarak İmam Hatip lisesini yazmıştır bu önemli bir rakamdır. Toplamda 1750 öğrencinin eğitim gördüğü okulda mecburen ikili eğitime geçmek zorunda kaldık” dedi.

Yapılan görüşmelerde Çarşamba İmam Hatip Lisesinin artık bina olarak Çarşamba’ya yetmediği vurgusu ön plana çıkarken Çarşamba’nın yeni bir İmam Hatip Lisesine ihtiyacı olduğuna bu konuda gerekli çalışmaların yapılması gerektiğine değinildi.

Mevcut haliyle ikili öğretim yapılan okulda öğrencilerin çok geç saatlerde evde olduğu bu konuda da velilerden şikayetler geldiğine değinildi.

Okula yapılan ziyaretin ardından okulun yurt bölümünü de gezen AK Parti heyeti yurdun durumu konusunda bilgiler aldı.

 Haber-Foto: Serkan Karahan

imam-hatip-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber